Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio P.R. [ Beta ]

02. 12. 2017. 22:28   >>  22:01 2

DŽIKIĆ ZADOVOLJAN, ALI...

"Okreneš glavu, već si primio dvije trojke"

Trener košarkaša Budućnosti, Aleksandar Džikić rekao je večeras da je zadovoljan pobjedom nad Partizanom, za koji je kazao kako je veoma neugodan protivnik.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali nijesam zadovoljan sa dva momenta poslije vođstva na početku. Normalno je da se Partizan vrati. Oni su vrlo, vrlo dobar tim. Nije mi se svidjelo kako smo otvorili treću četvrtinu, zato što su se dešavale stvari za koje smo znali da će se dogoditi. Dopustili smo da se dese. S Partizanom ne možeš da igraš tako. Moraš da odabereš ono što mu najmanje odgovara i da se toga držiš", rekao je Džikić novinarima poslije utakmice.

Budućnost je večeras sa 86:79 pobijedila Partizan u 10. kolu ABA lige.

"Hoću da čestitam Partizanu, vrlo su težak protivnik. Okreneš glavu već si primio dvije trojke. Kada rašire Andrić i Čakarević i još kad je Miler raspoložen, ide gdje god hoće.... Mi smo se trudili oko njega, ali bogami, neprijatan igrač", rekao je Džikić.

On je imao i zamjerke na igre svog tima u napadu, a dodao je da ne razmišlja o povrijeđenim igračima.

"Neki momenti u napadu mi se nijesu svidjeli, ali opet normalno je da nam se ta pauza osjeti. Valjda će biti vremena da se popravljamo i da budemo još bolji. Stvarno mislim da možemo da igramo bolje. Partizan je odličan protivnik", zaključio je on.

Trener košarkaša Partizana, Miroslav Nikolić ocijenio je da je njegova ekipa nezasluženo poražena.

"Budućnost je jako dobra ekipa, ali mislim da su nezasluženo pobijedili, odnosno da smo mi sami sebe pobijedili. Svaka čast na korektnoj utakmici i pobjedi. Oni su pobijedili na naše greške, na naše zicere", rekao je Nikolić novinarima poslije utakmice.

"Vodili su oni na početku 13 razlike, ali smo mi dali dvije trojke i ušli u dobar ritam. Onda sam morao da mijenjam igrače koji su bili povrijeđeni, kako bismo ostali da igramo u ritmu. Teško je kada imaš sedam, osam povrijeđenih igrača da ddržiš ritam kao Budućnost... Na kraju smo promašili dva-tri zicera, pa napravili glupi faul i tu smo izgubili utakmicu. Jednostavno moraš da pogodiš te zicere kada se odlučuje utakmica", rekao je trener Partizana.

On je ocijenio da je njegova ekipa najmanje iskoristila prethodnih 14 dana pauze u šampionatu da se oporavi.

"Imali smo bar jedno 10 dana samo četvoricu, petoricu igrača na treningu. Nijesmo ni fizički bili u mogućnosti da se spremimo. Nijesmo iskoristili prethodne dane dobro. Ipak, mislim da je Partizan pokazao da može da se nosi sa svima kada je kompletan i kada imamo više igrača u rotaciji. Očekujem bolje igre Partizana", rekao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније