Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2017. 17:18 >> 16:47

"FURIJA" POČELA PRIPREME

Skariolo: Dobro poznajemo Crnu Goru

Iako košarkaška reprezentacija Španije u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo kreće sa praktično C timom, selektor Serđo Skariolo vjeruje u igrače koji su se našli na njegovm spisku.

Zvanično treća selekcija Evrope, počela je pripreme za kvalifikacije za SP koje počinju duelom sa Crnom Gorom, 24. novembra u Podgorici.

Sve iole jače evropske reprezentacije počeće kvalifikacije za Mundobasket u Kini 2019. u oslabljenom sastavu, pošto NBA timovi ne dozvoljavaju igračima odsustvo usred sezone, a tu je i problem preklapanja termina sa redovnim kolom Evrolige, 23. i 24. novembra.

Neke selekcije nastoje da obezbijede nastup evroligaških igrača u drugom kolu kvalifikacija, zakazanom za ponedjeljak 27. novembar, ali Španci su se opredijelili da na oba meča, protiv Crne Gore u Podgorici i protiv Slovenije u Burgosu, izađu u istom sastavu.

Skariolo u timu ima samo dva iskusna igrača - tridesetšestogodišnji bek Serđi Vidal (Huventud) bio je učesnik Eurobasketa u Beogradu 2005. godine, a 34-godišnji centar Fran Vaskez (Tenerife) takođe je igrao na EP 2005, kao i na Svjetskom prvenstvu 2010.

Ostatak ekipe čine nekadašnji članovi mlađih nacionalnih selekcija, koji sada igraju za osrednje klubove Endesa lige, a neki od njih su učesnici Eurokupa ili FIBA Lige šampiona. Od igrača koji nastupaju van Španije tu je samo plejmejker Uniksa Kino Kolom.

Međutim, Skariolo ima veliko povjerenje u tim koji ima na raspolaganju.

"Mi smo svjesni težine zadatka, ali i spremni da ispunimo cilj. Mi smo reprezentacija Španije, a igrači koji su u timu nijesu pali s Marsa. To su ozbiljni košarkaši, koji igraju u ozbiljnim klubovima i jakom takmičenju. Mi nijesmo, niti ćemo izgubiti naš identitet”, poručio je Skariolo.

On je kazao da su pokušali da uvedu igrače u ritam rada reprezentacije.

"Jasno je da ovdje nemamo 16 vanzemaljaca, ali to su igrači koji ipak igrali za Španiju na određenim nivoima takmičenja. Od ljetos smo u kontaktu sa svima njima, radili smo na tome da ih uvedemo u sistem i upoznamo sa načinom na koji funkcioniše nacionalni tim, tako da se ne može reći da počinjemo baš od nule", izjavio je Skariolo.

On je rekao da će od svih igrača tražiti da pruže maksimum i ne obaziru se na probleme, jer u "jednom od najcjenjenijih dresova nema izbora osim da se odigra srčano i dobro". Skariolo je najavio da će Španija nastojati da igra u visokom ritmu.

"U postojećem sastavu ne možemo da ostvarimo prednost u igri '5 na 5'. Nećemo imati igru na niskom postu, kakvu smo obično imali, pa moramo da agresivnom odbranom tjeramo protivnika na greške i što više igramo tranziciju".

Na minulom Eurobasketu Španija je sa svim svojim zvijezdama savladala “crvene” 99:60.

"Crna Gora ima sličan sastav kao na Evropskom prvenstvu. Tu su Radović i Sekulić, koje dobro poznajemo. Izostanak Vučevića i Dubljevića ih je oslabio, ali će na domaćem terenu sigurno biti agresivni i motivisani. Moramo da im odgovorimo na isti način…", zaključio je Skariolo.

U timu Španije za okršaje sa Crnom Gorom i Slovenijom, pored spomenutih Vidala, Vaskeza i Koloma, konkurišu i Albert Oliver (Gran Kanarija), Serđi Garsija (Saragosa), Haime Fernandez (Andora), Havijer Beiran (Tenerife), Oriol Pauli (Gran Kanarija), Ćavi Rabaseda (Gran Kanarija), Edgar Visedo (Estudijantes), Ćavi Lopez Arostegi (Huventud), Naćo Ljovet (Obradoiro), Sebas Saiz (Burgos), Pere Tomas (Bilbao), Havi Vega (Burgos) i Viktor Arteaga (Estudijantes).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније