Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

14. 11. 2017. 23:11   >>  22:48

PAO LAKO SA HIMKIJEM

Baskonija razbila Real, Efes slavio u Tel Avivu

Košarkaši Baskonije pobijedili su večeras na svom parketu sa 105:75 Real Madrid, u utakmici sedmog kola Evrolige.

Baskonija je u svim četvrtinama nadigrala “kraljevski klub“ koji je pretrpio treći uzastopni poraz, a četvrti u posljednjih pet utakmica i tako došla do drugog trijumfa u Evroligi.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Rodrig Bobua sa 15 poena, 13 je dodao Marselinjo Uertas, a 12 je ubacio Džejson Grejndžer.

S druge strane u ekipi Reala još jednu dobru partiju odigrao je Luka Dončić postigavši 18 poena, uz četiri asistencije i dva skoka, ali je on uz Voltera Tavaresa koji je postigao 10 poena, bio jedini raspoložen u svom timu.

Baskonija je 15. sa skorom 2/7, dok je Real šesti sa četiri pobjede i tri poraza.

Košarkaši Efesa pobijedili su u Tel Avivu Makabi sa 92:72, dok je Panatinakos sa 93:65 trijumfovao protiv Himkija.

Efes je na gostovanju protiv Makabija potvrdio da je u usponu forme, a najzaslužniji za trijumf bio je Erik Mekalum koji je sa 31 poenom predvodio svoju ekipu do trijumfa.

Zapaženu ulogu imao je i doskorašnji reprezentativac Srbije Vladimir Štimac. On je za pola sata na parketu ostvario "dabl-dabl" od 15 poena, 13 skokova, a uz to je imao i tri ukradene lopte i jednu asistenciju.

U ekipi Makabija istkao se Pjer Džekson sa 20 poena, dok je Džona Bolden postigao 12, a po 10 su dodali Aleks Tajus i Dešon Tomas.

Efesu je ovo druga pobjeda iz sedam utakmica u Evroligi i sada su na 14. mjestu, dok je Makabi šesti sa četiri pobjede i tri poraza.

Panatinaikos je nastavio sa odličnim partijama, a večeras su Atini pobijedio ruski Himki koji je pretrpio tek drugi poraz ove sezone.

U pobjedničkoj ekipi istakao se Markus Denmon s 24 poena, 12 je dodao Džejms Gist, uz šest skokova, a Nik Kalates imao je po 11 poena i skokova.

Jedini zapaženi igrač gostiju bio je Aleksej Šved sa 17 poena i četiri asistencije.

PAO sada zauzima sedmo mjesto sa četiri pobjede i tri poraza, dok je Himki drugi sa pet trijumfa iz sedam utakmica.

Žalgiris je uz dosta muke došao do trijumfa nad Unikahom, a junak pobjede Edgaras Ulanovas koji je uz zvuk sirene pogodio za dva na asistenciju Vasilija Micića.

Litvanski tim je na dva i po minuta prije kraja meča imao 11 poena prednosti, ali je Unikaha u finišu uspjela da dođe do izjednačenja, kao i u produžetku kada je na sekund prije kraja za dva pogodio Rej Mekalum.

Najefikasniji u pobjendičkom timu je Kevin Pangos sa 21 poenom, Arturas Milaknis postigao je 15.

U ekipi Unikahe najefikasniji bio je Mekalum sa 19, a Džef Bruks dodao je 16. Dragan Milosavljević postigao je osam poena, dok je Dejan Musli dodao četiri.

Žalgiris je sedmi sa četiri pobjede i tri poraza, dok je Unikaha 14. sa 3/4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније