Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2017. 21:52   >>  21:22

SVAKI TRIJUMF BITAN

Džikić: Idemo dalje, pa dokle doguramo

Trener Budućnost Volija, Aleksandar Džikić, zadovoljan je večerašnjim trijumfom protiv Cedevite posebno jer je njegov tim nije igrao u punom sastavu.

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras u Podgorici Cedevitu sa 66:60, u derbi meču 8. kola ABA lige, i tako se učvrstili na vrhu tabele sa sedam pobjeda.

"Svaki trijumf je važan, a derbiji su posebno teški. Cedevita ima sjajnog trenera i dobar tim, generalno imaju veoma dobru sezonu. Idemo u ovom sastavu dalje, pa dokle doguramo. Ne opterećujem se ni protivnicima ni pozicijom na tabeli. Popović i Ilić mnogo fale prije svega na treningu. Ima nas 11, to potpuno mijenja način treninga. Doći će vrijeme kada će se to odraziti na našu igru. Čeka nas teško gostovanje u Italiji, zatim gostovanje u Makedoniji, pauza… Otežan je posao, ali idemo dalje. Treniramo tako da čekamo izgledne šanse za poene", izjavio je Džikić nakon meča.

On je kazao da je zadovoljan brojem lopti koji idu na niski post, ali je imao i šta da zamjeri svojim igračima.

"Nijesam zadovoljan realizacijom na dva metra pod košem, od Nikolića i Barovića. Počeli smo sa dvije petice i to je bilo izuzetno važno", dodao je Džikić.

Bek "plavih", Sead Šehović, istakao je važnost večerašnjeg trijumfa.

"Bio je ovo bitan duel, za prvo mjesto u ligi. Meč je bio tvrd, ali smo se prilagodili i odigrali vrlo dobru odbranu i pogodili važne šuteve. Moj oporavak zadnje lože se odužio, ali zadovoljan sam, bitna je prije svega timska igra. Sve ide svojim tokom, napredak forme i oporavak", kazao je Šehović.

Trener Cedevite, Jurij Zdovc, istakao je da su ih manje greške koštale trijumfa.

"Čestitam treneru Džikiću i igračima Budućnost Volija. Težak meč je bio za obje ekipe, a mi nijesmo odigrali loše, čak korektno. Neke male gluposti, loše taktičko čitanje i promašaji otvorenih šuteva su nas skupo koštali. Time se utakmica prelomila. Čestitam i mojim igračima, prvi put sam osjetio koliko je težak ritam mečeva. Vidi se i fizički i psihički umor, ali nema opravdanja. Imali smo šansu i nijesmo je iskoristili", itizjavio je Zdovc.

Igrač Cedevite Filip Krušlin kazao je da je poraz zaslužen.

"Utakmica je bila rezultatski zanimljiva, na kraju je otišla na stranu Budućnost Volija. Imali smo šansu, a domaćinu ću čestitati. Okrećemo se narednim duelima", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније