Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

20. 10. 2017. 21:04 >> 20:52
3

EVROLIGA

Bjelica srušio Barsu, prva pobjeda Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu Barselonu sa 90:82 (24:13, 20:19, 18:25, 28:25). To je prva pobjeda Zvezde, a prvi poraz Barselone ove sezone u Evroligi

Atraktivna igra i sigurnost u šutu Bjelice, Lesora i Ročestija je u prvoj dionici Zvezdi donijela prvu dvocifrenu prednost nakon sedam minuta igre, 20:10. Intezitet je malo opao u završnici prve četvrtine, pa je Zvezda poslije prvih 10 minuta vodila sa 24:13.

Početak druge četvrtine donio je znatno čvršću igru, u kojoj je Zvezda ipak imala kontrolu te je došla do prednosti od 33:20. Poslije ulaska Nikole Radičevića ponestalo je ideje u napadu, što je Barselona iskoristila i serijom 8:0 koju je nosio Serafin došla na pet poena zaostatka.

U samom finišu nakon dvije vezane "trojke" Ročestija Zvezda je povela sa 44:32.

Crveno-bijeli su nastavili u istom ritmu i u trećoj četvrtini. Uspjeli su da povedu sa 14 poena prednosti, ali je Barselona serijom 7:0 došla na jednocifren zaostatak.

Barselona je u posljednjem minutu trećeg perioda poenima Ertela za dva i Pjera Oriola za tri došla na pet poena zaostatka, 62:57.

Posljednja dionica počela je poenima Bjelice, da bi Oriola uzvratio zakucavanjem na drugoj strani. Uslijedila je serija od pet uzastopnih Ognjena Dobrića, ali je Hanga uzvratio trojkom, a potom i Oriola sa dva poena i slobodnim bacanjem.

Seriju Barselone prekinuo je Lesor "dvojkom" uz dodatno slobodno bacanje, ali je potom u odbrani svirana tehnička greška kapitenu Branku Laziću. Ribas je pogodio oba bacanja i doveo Katalonce do četiri poena zaostatka.

Zvezda u tim trenucima nije uspijevala da pronađe napadački ritam, a uslijedila je "trojka" Ertela koja je dovela Barselonu na poen zaostatka. Poslije poena Ročestija iz teške situacije pogodio je Tomić, a onda i Hanga za prvo vođstvo Barselone.

Bjelica je na drugoj strani pogodio "trojku", a potom i za dva poena. Poslije dobre odbrane crveno-bijelih poentirao je i Ročesti za 86:82 na 83 sekunde prije kraja.

Trener Katalonaca Sito Alonso zatražio je tajm-aut, ali poslije njega Ertel nije pogodio za tri poena. Tim promašajem praktično je bio riješen meč...

Zvezdu su predvodili Milko Bjelica sa 23 poena i Tejlor Ročesti sa 22 poena i sedam asistencija. Dobru partiju prikazao je i Matijas Lesor sa 13 poena i devet skokova, a Pero Antić postigao je 10 poena uz devet skokova.

U ekipi Barselone svi igrači su se upisali među strijelce. Kevin Serafin bio je najefikasniji sa 16 poena, a Tomas Ertel postigao je 14, uz 11 asistencija. Ante Tomić dodao je 10 poena i osam skokova, a 10 poena postigao je i Adam Hanga.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније