Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

11. 10. 2017. 21:38 >> 21:09

PAVIĆEVIĆ PORUČIO

U Mornaru nezadovoljni, moguća nova pojačanja

Uprava i stručni štab košarkaškog kluba Mornar nijesu zadovoljni igrom na startu nove sezone ABA lige. Poručuju da igri ima velikih oscilacija jer ima dosta novih igrača, ali ako zatreba dovešće još pojačanja.

U prva tri kola ABA lige Mornar je upisao dva poraza i jednu pobjedu. Izgubio je od Crvene zvezde (88:77) i Mege Bemaks (91:70) u gostima i savladao Partizan kod kuće 83:81.

"Nijesam zadovoljan prikazanim u prva tri kola, iako smo igrali protiv izuzetnih rivala. O Zvezdi i Partizanu ne treba trošiti riječi, a Mega je veoma ozbiljna ekipa i kandidat za visok plasman. Pod „prikazanim“ mislim i na onu raspravu između Lukovića i Nidama na tajm autu u Sremskoj Mitrovici. To me pogodilo više nego poraz. Ali, nesporazum je izglađen još u svlačionici, jer je svima objašnjeno da u klubu neće biti privilegovanih i da svi moramo da budemo, prije svega, u funkciji Mornara i stvaranja zdrave, pobjedničke atmosfere", ističe prvi čovjek barskog kluba Đorđije Pavićević, prenosi Bar Info.

Po njegovim riječima, oscilacije u igri su velike i one su posljedica toga što je u ekipi dosta novih igrača – trebaće vremena da sve dođe na svoje mjesto.

"Ove godine ABA liga je veoma jaka, ekipe se, takoreći, iz dana u dan pojačavaju. Biće izuzetno teško da izborimo opstanak. Ali, nećemo sjedjeti skrštenih ruku, reagovaćemo, ako bude trebalo, pravovremeno i dovesti pojačanja kako bismo na vrijeme obezbijedili opstanak", jasan je Pavićević.

Kazao je da glavni igrač ekipe, Deri Nidam, oscilira, a od njega umnogome zavisi igra Mornara.

"Njegovo iskustvo i kvalitet su nam dragocjeni. Luković je odlično počeo svoje nastupe u dresu Mornara, ali se povrijedio. Ipak, polako se vraća u pravu formu. Kad je potpuno spreman, on je drugačiji igrač. Ros je pokazao dva lica. Nesporno je da posjeduje kvalitet, što se vidjelo na utakmicama sa Zvezdom i Partizanom. Ali i sa uslovno rečeno slabijim rivalima mora da bude na svom nivou. Domaći igrači za sada daju manje u odnosu na ono šta se od njih očekivalo. Svaki predstojeći dan moramo iskoristiti da unapređujemo igru i podižemo formu", rekoa je Pavićević.

Kad je riječ o narednom rivalu Mornara, FMP-u, u četvrtom kolu ABA lige, Pavićević kaže da se radi o kvalitetnoj ekipi koja je pokazala snagu u prva tri kola kad je bila dostojan rival Cedeviti, porazila MZT sa 28 razlike i bila egal s Partizanom.

Mornar će ove godine nastupiti u FIBA Eurokupu. U njegovoj grupi su Kataja Basket iz Finske, Kapfenberg Buls iz Austrije i bolji iz duela između izraelskog Herzlija i portugalskog Porta. S obzirom da je Porto dobio prvu utakmicu u Izraelu 68:65 (revanš je večeras od 21.30) očekuje se da će Mornar svoju drugu evropsku sezonu u dvorani "Topolica" ,18. oktobra, otvoriti protiv Porta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније