Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio P.R.

03. 10. 2017. 21:59 >> 21:34

UOČI PARTIZANA

Pavićević: Odlučivaće sitni detalji

Trener Mornara, Mihailo Pavićević smatra da će barskom klubu neće biti lako da u kratkom roku dva puta savlada Partizan.

Mornar je na startu ABA lige dobio za rivale dva najpopularnija kluba u regionu, Crvenu zvezdu MTS i Partizan NIS. Barani su u prvom kolu očekivano poraženi u Beogradu od "crveno-bijelih", 88:77.

Istom razlikom izgubili su i prošle sezone u "Pioniru" (82:71), ali tada su u većem dijelu utakmice bili ravnopravan, ako ne i bolji rival. Ovom Mornaru, po riječima trenera Mihaila Pavićevića, trebaće još malo vremena da uđe u željenu formu, a priliku da obraduje navijače ima već sjutra popodne kada u grotlo "Topolice" stiže Partizan NIS.

Prije petnaestak dana Mornar i Partizan NIS odmjerili su snage u četvrtfinalu Super kupa ABA lige, takođe u dvorani "Topolica", i barski košarkaši su slavili sa ubjedljivih 91:77. Ova utakmica biće sasvim drugačija smatra trener Mornara Mihailo Pavićević.

"To je bila jedna vrsta prijateljske utakmice i na nju smo zaboravili. U odnosu na taj meč Partizan u Bar dolazi jači za još jednog Amerikanca. Radi se o ekipi sastavljenoj od kvalitetnih igrača koje predvodi iskusni trener. Vidjelo se u prvom kolu da nema slabe ekipe u ABA ligi i da ćemo morati da prolijemo mnogo znoja u svakom meču kako bismo uknjižili bodove. Tako će biti i u srijedu. Protiv Zvezde smo imali uspona i padova u igri, protiv Partizana padova ne smije da bude, moramo svih 40 minuta da budemo maksimalno koncentrisani i da od prvog minuta krenemo na pobjedu. Ne smijemo da razigramo rivala, pa da ga sustižemo. Imali smo malo vremena po povratku iz Beograda za pripremu ove utakmice, ali šta je tu je. Neće nam biti lako da u kratkom roku dva puta savladamo Partizan", kazao je Pavićević za Bar info.

Trener Mornara priželjkuje punu dvoranu.

"Biće nam potrebna pomoć naših vjernih navijača i uvjeren sam da neće izostati. Naravno, oni ne mogu da postižu koševe umjesto nas, ali mogu da nam daju dodatnu energiju na napadnemo Partizan i osvojimo bodove. A bodove donosi naša jaka odbrana i pametan napad. Ponavljam, biće izuzetno teško, odlučivaće sitni detalji", ocijenio je Pavićević.

Iskusni Marko Ćalić kaže da u Mornaru znaju za recept protiv Partizana.

"Važno je da od podbacivanja lopte muški uđemo u meč i da stavimo do znanja gostima da će teško odnijeti bodove iz Bara. Nama je pobjeda važna za sticanje samopouzdanja pred naporne mečeve koji nas očekuju, a bodovi protiv 'crno-bijelih' uvijek imaju poseban značaj", kazao je Ćalić.

Trener Pavićević i dalje ne može da računa na rekonvalescenta Vujoševića, ostali su spremni da pruže maksimum u premijernom meču ove sezone pred svojom publikom.

Iako je radni dan (srijeda), a utakmica počinje u 17 časova, košarkaški nepopularno vrijeme, očekuje se dupke puna dvorana "Topolica". Ulaznice se sjutra od 9 časova prodaju po cijeni od dva (tribine) i tri (parter) eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније