Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Anadolija; B.V. ]

24. 09. 2017. 14:15 >> 13:45

KARI ODGOVORIO

Tramp ne poštuje većinu građana SAD-a

Košarkaš NBA prvaka Golden Stejta Stef Kari optužio je američkog predsjednika Donalda Trampa da ne poštuje građane Sjedinjenih Američkih država (SAD) i potvrdio da neće ići u Bijelu kuću na svečani prijem.

 

Ranije je, Kari, ponajbolji igrač NBA lige, izjavio da ne želi ići u Bijelu kuću na tradicionalni predsjednički prijem za šampionsku ekipu, a nestrpljivi Tramp je posredstvom Tvitera jučer poručio da mu je otkazao pozivnicu, jer nema pravo oklijevati kada je u pitanju poziv koji predstavlja čast za svakog sportistu.

"Smatram da predsjednik Tramp ne poštuje većinu američkog naroda. Svi moramo pokazati maksimalan otpor", poručio je Kari i dodao da će ekipa Golden Stejta posjetu prijestonicu iskoristiti za promicanje jednakosti, a ne odlaskom u Bijelu kuću.

Kariju je podršku pružio i predsjednika Trampa propalicom nazvao i jedan od najboljih košarkaša ikada LeBron Džejms. On je poručio da je prijem u Bijeloj kući bio čast sportistima sve dok u tu kuću nije došao "propalica Tramp".

Kari je zahvalio Džejmsu na podršci i njegovu reakciju ocijenio veoma hrabrom.

Trampa su ranije kritikovali i brojne legende NBA košarke, u prvom redu Stiv Ker i Kobi Brajant.

Čelnik NBA lige Adam Silver izjavio je da je razočaran jer šampionska ekipa neće ići na prijem u Bijelu kuću, ali da je i ponosan na košarkaše koji imaju aktivnu ulogu u društvu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније