Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio P.R. [ Beta ]

20. 09. 2017. 21:42   >>  21:12

U PIREJU

Dušan Ivković se oprostio od košarke

Legendarni trener Dušan Ivković oprostio se večeras u Pireju od košarke u društvu najvećih zvijezda evropske košarke.

U dvorani "Mira i prijateljstva" odigrana je humanitarna utakmica između Olimpijakosa i tima "Dudinih zvijezda".

Za tim koji je Ivković predvodio sa klupe igrali su Miloš Teodosić, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović i Tomas Ertel.

Utakmici su prisustvovale i legende evropske košarke Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Teodoros Papalukas, Dragan Tarlać, Juri Zdovc, Dražen Dalipagić, Zoran Čutura, Nenad Krstić, Dino Rađa, Milan Tomić.

Pored terena bili su i Željko Obradović, Dimitris Itudis, Novak Đoković, Dejan Tomašević, Miroslav Berić...

Publika u hali je velikim aplauzom pozdravila legendarnog Dudu kada je izašao na teren. Stao je na centar, a vrlo brzo su mu se pridružili Panajotis Fasulas i Vasilis Spanulis koji su na teren iznijeli dva najveća klupska trofeja koje je Ivković osvojio - pehare Eurolige koje je 1997. i 2012.

Nakon toga mu je predsjednik Eurolige Đorđi Bertomeu uručio priznanje "Legenda Eurolige". Ivković je tako postao prvi trener koji je dobio tu nagradu.

Najbolji srpski teniser je prisustvovao utakmici na poziv Ivkovića, a na poklon od Olimpijakosa je dobio dres sa bojem sedam.

"Duda Ivković je profesor i otac svima nama u srpskom sportu. Nikad nijesam igrao košarku, ali sam veliki navijač košarke i veliki sam navijač Ivkovića i svega što je uradio za srpsku košarku i svjetski sport", rekao je Đoković.

Trener Fenerbahčea, Željko Obradović je za televiziju "O2" rekao da mu je žao što se Ivković oprašta od trenerskog posla.

"Svečanost je počela sinoć, predivnom večeri koja je poslužila da se napravi lijep gest za pomoć djeci. Svi koji smo radili sa Ivkovićem smo ovdje i lijepo se osjećamo... Sada se ne osjećam kao najstariji, jer sam sinoć sjedio za stolom gdje sam bio ubjedljivo najmlađi", rekao je Obradović uz osmjeh.

"Žao mi je što Duda neće da nastavi karijeru, ali biće prilike da nastavimo da pričamo o košarci. Ne može bez toga", dodao je Obradović.

Nešto više od minut prije kraja utakmice sadašnji trener Olimpijakosa, Janis Sferopulos je zatražio taj-aut i mjesto na klupi grčkog tima predao Ivkoviću, što je izazvalo veliko oduševljenje publike u dvorani "Mira i prijateljstva".

Utakmica se završila 28 sekundi prije kraja, što je broj trofeja koje je Dušan Ivković osvojio u karijeri.

Na kraju, pobijedile su Dudine zvijezde sa 111:103.

"Dragi prijatelji, želim da vam zahvalim što ste došli i na svemu što sve uradili za mene. Bez vas ništa ne bi bilo moguće", rekao je Ivković poslije utakmice.

Ivković je sa loptom u ruci napustio teren uz pjesmu Frenka Sinatre "My way".

Ivković je tokom bogate karijere vodio brojne klubove, među kojima su Partizan, Aris, Radnički, Vojvodina, PAOK, Olimpijakos, CSKA Moskva, Dinamo Moskva, Efes... Dva puta je osvojio Euroligu (1997. i 2012), jednom Eurokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000).

Bio je selektor Jugoslavije od 1987. od 1995. godine, dok je na klupi Srbije sjedio 2008. do 2013.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније