Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ Beta ]

18. 09. 2017. 09:22 >> 08:52
4

NAKON FINALA

Bogdanović u suzama, Đorđević ponosan

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je njegova ekipa ponosna na osvojenu srebrnu medalju i da je poraz u finalu veliko iskustvo.

 

"Ponosni smo na ovu medalju. Hvala navijačima koji su nas bodrili i bili uz nas tokom svih ovih utakmica i posebno u finalu. Ovo je izuzetan uspjeh, veliko iskustvo uz sve probleme koje smo imali. Svi smo dali maksimum, ovo je to, a jednog dana ćemo doći u bolju poziciju za zlato", rekao je Bogdanović novinarima poslije utakmice u Istanbulu.

Srbija je ostala bez zlatne medalje, pošto je izgubila od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva sa 93:85.

Bogdanoviću, koji je izabran u idealnu postavu šampionata, teško je pao poraz u finalu.

"Teško mi je palo, ne zato što sam promašio to nego što sam izgubio snagu. Nema veze... Teško je, ali... Teško je pričati poslije poraza, iako je srebro uspjeh", rekao je Bogdanović kroz suze.

On je istakao da su slovenački košarkaši imali "izvanredan turnir" i čestitao im je na osvojenoj zlatnoj medalji.

Njegov saigrač Marko Gudurić je rekao da je ostvaren veliki uspjeh uprkos porazu u finalu.

"Malo nas je očekivalo ovaj rezultat. Držali smo se zajedno od prvog dana. Ostaje žal zbog ove utakmice, ali šta je - tu je. Jedan tim je morao da izgubi. Nadam se da smo obradovali naš narod. Svi treba da se ponosimo ovom medaljom, ja sam izuzetno ponosan", rekao je Gudurić.

Vasilije Micić je rekao da ne želi da komentariše suđenje u finalu.

"To nije na meni da komentarišem. Pokazali smo karakter, imali smo i vođstvo, ali nažalost nijesmo uspjeli da preokrenemo u našu korist", rekao je Micić.

Srpskim košarkašima će danas u 19.00 biti upriličen svečani doček u Beogradu.

Đorđević: Željni smo sljedeće prilike

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zahvalio je igračima koji su uložili veliku želju, volju i rad tokom cijelog ljeta i čestitao im je na nastupu u porazu od Slovenije.

"Ja moram da zahvalim svima koji su pomagali da ovo ljeto provedemo zajedno, ali, prije svega, igračima koji su bili fantastični. Od prvog do posljednjeg dana toliko srce, želje, volje i rada koje su uložili u sve ovo... Vjerujte mi, uopšte nije bilo lako. Bilo je mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku, ali izabrali smo put da se ne skrivamo, da idemo uzdignuta čela i hrabro", rekao je Đorđević za RTS poslije finala.

"Čestitam igračima i na odigranom finalu. Mislim da smo ga odigrali na zavidnom nivou, bez obzira što smo u prvom poluvremenu dozvolili Sloveniji da postigne više poena u tranziciji, bilo je i glupih faulova u bonusu na drugoj polovini terena, koji su njih stavili na plus 10. Mislim da smo morali da završimo poluvrijeme sa manjom razlikom da bismo onda došli do onoga što smo tražili kroz utakmicu", rekao je Đorđević.

On je dodao da je plejmejker Stefan Jović želio da igra finale i da je primio blokadu na početku utakmice.

"Dok je to držalo mogao je, čim je počeo da hramlje nije bilo moguće. I to mi je krivo... Poslije toliko tih nekih stvari da čak i to finale sa ovom ekipom ne odigramo kompletni. Lazić prije šest-sedam dana, koji bi bio idealan za ovakvu utakmicu, ali sad je to šta bi bilo kad bi bilo", rekao je selektor Srbije.

Srbija je na prvenstvo Evrope stigla bez velikog broja standardnih reprezentativaca.

"Kolege iz drugih zemalja su mi rekle - došli ste bez sedam-osam igrača. Ne, došao sam sa 12 najboljih", istakao je Đorđević.

"Moja velika zahvalnost njima... Ne znam šta drugo da kažem. Mogu da aniliziram utakmicu i neke situacije koje su se desile u posljednjih par minuta koje ne bi smjele da se dese na ovakvom šampionatu i na ovom nivou, jer je ovo finale, ali su se desile. Nemamo prava da tražimo ni tu izgovor", rekao je Đorđević.

On je čestitao Sloveniji i naveo da su pokazali sjajnu igru tokom cijelog šampionata.

"Nijednu utakmicu nijesu izgubili, imaju sjajnog lidera, Dragića, koji je obojio ovo prvenstvo, mali Dončić sigurno ide njegovim stopama i Prepelič koji je ovu utakmicu odigrao fenomenalno", rekao je Djordjević i dodao:

"Željni smo sljedeće prilike, apsolutno svi živimo za to i ponovo ćemo dati sve od sebe. Ekstremno sam ponosan na momke i zahvalan do besvjesti", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније