Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2017. 18:05 >> 18:16

NOVA MEDALJA

Braća Gasol donijela bronzu Španiji

Košarkaška reprezentacija Španije osvojila je bronzanu medalju na Eurobasketu, pošto je danas u meču za treće mjesto savladala Rusiju rezultatom 93:85.

Najzaslužniji za pobjedu "furije" u meču za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Istanbulu su braća Pau i Mark Gasol, koji su postigli 51 poen.

Španija je od početka meča imala prednost i diktirala tempo utakmice. Tim Serđa Skariola je u jednom trenutku vodio i sa 17 poena razlike. 

Rusija je, ipak, uspjela da utakmicu uvede u neizvjesnu završnicu pošto je tri minuta prije kraja prišla na samo dva poena zaostatka. Međutim, ruski košarkaši su promašili nekoliko šuteva za tri poena i nijesu uspeli da preokrenu meč.

Početak meča pripao je Špancima koji su poslije nešto više od tri minuta vodili sa 11:3, a nakon prve četvrtine vodili su 21:13.

Mark Gasol bio je najefikasniji igrač prve četvrtine sa 10 poena.

Rusija je na početku drugog dela smanjila zaostatak na četiri poena koševima, ali su do poluvremena evropski šampioni iz 2015. uvećali prednost, pa je na poluvremenu rezultat bio 45:28.

Rusi su u prvih 20 minuta imali velikih problema u kontroli lopte - zgubili su napad bez šuta na koš čak 13 puta.

Najbolji igrač Rusije Aleksej Šved se razigrao u trećoj četvrtini, ali je Španija znala da odgovori-

Rusija je počela da se vraća u utakmicu dobrom igrom klupe, a na startu posljednjeg perioda razlika je bila jednocifrena, a "zbornaja" je priša i na pet poena razlike.

Španija je do kraja meča ipak održala prednost i došla do bronzane medalje.

Pau Gasol je bio najefikasniji igrač meča sa 26 poena i 10 skokova, dok je Mark dodao poen manje i imao 4 uhvaćene lopte. Odličan je bio Serhio Ćaćo Rodriges koji je meč završio sa 16 poena i 9 asistencija, ali je pogađao neke šuteve u odlučujućim trenucima.

S druge strane, Aleksej Šved je postigao 18 poena, ali je na klupi presjedio gotovo čitavo drugo poluvrijeme, dok su ga pratili Voroncevič i Kulagin sa po 10 poena.

Prvi put u istoriji biće organizovane dvije ceremonije dodele medalja, pa je "furija" bronzu dobila odmah nakon meča. 

Ovo je bio posljednji meč koji je u svojoj dugoj i plodonosnoj karijeri odigrao dugogodišni bek Barselone Huan Karlos Navaro.

Finale između Slovenije i Srbije počinje u 20.30 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније