Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

15. 09. 2017. 22:25 >> 00:00
30

PRVO EKS-JU FINALE

Srbija drugi finalista Eurobasketa

Košarkaši Srbije boriće se za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu sa Slovenijom, pošto su večeras u polufinalu savladali Rusiju rezultatom 87:79 (25:20, 23:14, 18:23, 21:22).

Srbija je tokom utakmice imala i 16 poena prednosti, Rusi su se vratili zahvaljujući nevjerovatnom šutu u drugom poluvremenu, ali je onda stvari u svoje ruke preuzeo Bogdan Bogdanović i odveo svoj tim do borbe za medalju. Prvo je minut i po prije kraja postigao veoma važnu trojku, a onda sjajnim prodorom stavio tačku na meč.

Odličan je bio i Boban Marjanović, koji je odlično sarađivao sa Bogdanovićem i pogađao iz svih djelova reketa.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su sjajno prvo poluvrijeme i došli na korak od plasmana u finale Eurobasketa.

Srbija je dobro otvorila meč u "Sinan Erdem areni", te je prvu dionicu dobila sa 25:20.

Na startu meča akcenat je stavljen da se zaustavi Aleksej Šved. Poslije uvodnih poena srpskih košarkaša, Šved je stigao do svog učinka, ali ga nijesu previše dobro pratili drugi igrači.

Košarkaši Srbije su i u nastavku pružili mnogo bolju igru, osvojivši i drugu četvrtinu sa 23:14, te su na odmor otišli sa 14 poena prednosti (48:34).

Nastavak igre donio je veliku dramu, pošto su Rusi u trećoj četvrtini uspjeli da se vrate u igru.

Nakon serije poena "zbornaje", početkom posljednje dionice ušlo se u rezultatski egal. Posljednja dionica je ponovo pripala Rusiji rezultatom 22:21, ali je Srbija ipak uspjela da sačuva prednost.

Rusija je, predvođena Švedom koji je pogodio dvije trojke, na tri i po minuta prije kraja meča prišla na dva poena zaostatka (75:73). Šved je potom imao priliku da novom trojkom donese prvo vođstvo svojoj ekipi, ali nije uspio i to je kažnjeno trojkom na drugoj strani.

Košarkaši Srbije potom nijesu iskoristili nekoliko napada, ali su se dobro branili, a onda je Bogdanović postigao trojku za vođstvo 81:74. On je potom postigao još dva poena i primakao Srbiju finalu. Fridzon je minut prije kraja izgubio loptu i tada je utakmica praktično i riješena. Šved jeste pogodio trojku poslije toga, ali je Srbija poenima Milosavljevića i Lučića otišla u veliko finale.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdanović sa 24 poena, Marjanović je ubacio 18, a Vladimir Lučić 13 poena. Stefan Jović je meć završio sa osam poena, a Dragan Milosavljević sa sedam.

U poraženom timu najbolji je bio Aleksej Šved sa 33 poena, Andrej Voroncevič je dodao 14, a Timofej Mozgov 11.

Srbija će u finalu igrati protiv Slovenije, koja je juče bila bolja od Španije. Finale je na programu u nedjelju od 20.30. 

Srbija će poslije osam godina će igrati u finalu Eurobasketa, tada su u Poljskoj ubjedljivo poraženi od Španije.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније