Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; Objavio: B.V. ]

14. 09. 2017. 16:11 >> 15:44

ĐORĐEVIĆ PORUČIO

Izvukli smo pouke iz poraza od Rusa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je njegova ekipa izvukle dobre pouke iz poraza od Rusije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i istakao da mora biti sigurna u sebe i hrabra kao do sada.

 

"Ja više ne bih pričao o jučerašnjoj utakmici (pobjedi u četvrfinalu protiv Italije), nego o utakmici koja nas čeka sjutra. To će biti zahtjevna utakmica i protivnik koji je izuzetno spreman. To je najbolja ekipa Rusije posljednjih godina koju se doveli na EP... Imaju lidera Alekseja Šveda, koji je motor ekipe, imaju sjajne iskusne igrače", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Košarkaši Srbije u petak igraju s Rusijom u polufinalu šampionata Evrope. Te dvije selekcije su se već sastale na šampionatu Evrope, a Rusija je slavila u grupi sa 75:72.

"Ne mogu da kažem da su nas iznenadili u utakmici u grupi, ali su bili prvi koji su krenuli fizički na nas, istjerali iz nekih naših principa i nekih naših stvari koje smo tražili da uradimo. To će sigurno biti jedan od zadataka za igrače, da uđu fizički spremni za tu utakmicu. Mislim da smo izvukli dobre pouke tada, igrači su sjajno reagovali poslije te utakmice", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je istakao da je Rusija izuzetno ambiciozna i da je na Evropskom prvenstvu podbacila samo na meču protiv Letonije.

"Na nama je da se koncentrišemo, da okrenemo glavu i misli ka tome šta nas čeka sjutra. Danas je dan koji ćemo iskoristiti da se oporavimo, uz jedan lagani trening popodne. Znamo šta nas čeka, znamo gdje su bile greške, mislim da možemo dosta dobro da uđemo u utakmicu", rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da li je tačno nepisano pravilo da je teško pobjediti istog protivnika dva puta na jednom takmičenju, Đorđević je naveo: "To su neke krilatice... Ja se nadam da važi u ovom slučaju".

"Jedna od stvari iz koje gradimo svoju snagu jeste dobra reakcija na greške. Idemo na to da ih ispravimo, igrači prihvataju savjete. Ali, to je samo jedan detalj. Moramo da budemo sigurni u sebe, hrabri kao i do sada, da budemo svjesni da smo tu gde smo i da nas jedna utakmica dijeli od još jednog koraka napred. Samo treba da odigramo svoju igru", rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije su u četvrfinalu protiv Italije odigrali sjajno u odbrani, pa je novinare zanimalo da li takva igra obećava da će njegovi izabranici moći da zaustave Šveda.

"Napad ti omogućava da pobediš jednu utakmicu, a odbrana ti omogućava da dođeš do medalje", rekao je Djordjević.

Košarkaš Vladimir Lučić je rekao je da se njegova ekipa zasluženo plasirala u polufinale.

"Važna pobjeda juče za nas. Ušli smo agresivno od samog početka i nametnuli ritam koji Italijani nijesu mogli da isprate. U drugom poluvremenu Bogdan Bogdanović je kao lider ubacio bitne šuteve i vratio nas na dvocifrenu razliku. Zasluženo smo slavili. Spremni dočekujemo polufinale", rekao je Lučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније