Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio P.R. [ Beta ]

13. 09. 2017. 22:20 >> 23:36
16

EUROBASKET

Srbija prejaka za Italiju

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Istanbulu u četvrfinalu pobijedila selekciju Italije sa 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19).

Izabranike Aleksandra Đorđevića je do pobjede predvodio Bogdan Bogdanović sa 22 poena, Milan Mačvan je postigao 13, Vladimir Lučić 11, a Boban Marjanović i Dragan Milosavljević po 10 poena.

Najefikasniji u redovima Italije bio je Marko Belineli sa 18 poena, dok je Luiđi Datome ubacio 15 poena.

"Mislim da je ovo bila naša najčvršća odbrambena utakmica do sada na šampionatu. Momci su bili su ekstremno fokusirani na njihove šuteve, znali smo iz kojih akcija traže te trojke koje im daju kiseonik. Međutim, danas samo sa tim nijesu mogli da pobijede. Treća četvrtina je bila ključna, jer su oni na 10 razlike krenuli sa jednom drugom taktikom i sa oštrijom igrom, igrali na ivici faulova", rekao je srpski selektor Aleksandar Đorđević poslije meča.

Srbija će u polufinalu u petak igrati protiv Rusije.

Dan ranije, u drugom polufinalu sastaće se Slovenija i Španija.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније