Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B. Višnjić

08. 09. 2017. 20:23 >> 19:59
1

SELEKTOR PORUČIO

Letonci nevjerovatni, imamo sakrivenih rezervi

Letonci imaju nevjerovatan kvalitet i tim popunjen na svim pozicijama, ali košarkaši Crne Gore imaju sakrivene rezerve koje nijesu pokazali u prvoj fazi, kazao je za TVCG, selektor Bogdan Tanjević.

 

Naši košarkaši su danas oko 12 sati po lokalnom vremenu doputovali u Istanbul gdje će u nedjelju od 11:30 igrati protiv Letonije u osmini finala Eurobasketa.

"Letonci imaju i tradiciju i generacije igrača koje su podigli. To je košarkaška država kao i Litvanija. Tim je popunjen na svim pozicijama i imaju najmanje pet igrača koji mogu dati 20 i više poena na meču. To se ne sreće baš svakog dana", naveo je selektor.

Tanjević je kazao da će naši košarkaši ući s puno respekta prema Letoncima ali i željom da smanjimo taj mogući broj poena svakog od njih.

On je dodao da Letoniju ne čine samo Porzingis i braća Bertans.

"Strelnieks igra odlično u Evroligi ili Tima, tu je još i Blums".

Tanjević je kazao i da ne vidi nikakvu razliku i ne smatra da je Letonija slabija od Srbije, protiv koje smo takođe mogli igrati u osmini da je ishod mečeva posljednjeg kola grupe D bio drugačiji.

"Jednako bih bio 'isprepadan' da igramo i protiv Srbije".

Tanjević navodi da "crveni" imaju sakrivenih rezervi koje nijesu pokazali do kraja.

"Ne mislim pri tome na taktiku, već na energiju koju smo ponekad podsvjesno štedjeli pa nijesmo tokom cijelog meča igrali istim intenzitetom. Sasvim sam siguran da imamo rezervne energije u nogama koju možemo pokazati u drugoj fazi".

Selektor je kazao da se Letonci moraju napasti sa svih pet strana u napadu, ukoliko želimo uspjeh.

"Ne mogu tačno da kažem šta ćemo raditi. Nadam se da ćemo proizvesti sa svim igračima dobru odbranu i da smanjimo njima broj poena i u eventualnoj neizvjesnoj završnici vidim našu šansu".

On je ponovio da je zadovoljan igrama u prvoj fazi.

"Imao sam nadu da možemo dobiti Hrvatsku, tu nam je falio jedan šut. U svakom slučaju zadovoljan sam sa tri pobjede i trećim mjestom", kazao je selektor.

Tanjević kaže da nije razmišljao tokom prvenstva o eventualnom protivniku u osmini finala.

"Nijesam imao nekih planova ni želja. Čak sam mislio da bi Turska mogla biti drugoplasirana", navodi Tanjević.

Pogledajte kompletan razgovor kolege Marka Jaćimovića s Tanjevićem:

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније