Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Beta ]

06. 09. 2017. 19:05   >>  18:55

EUROBASKET

Grčka preko Poljske ide dalje, trijumf Italije

Košarkaška reprezentacija Grčke pobijedila je danas u Helsinkiju selekciju Poljske sa 95:77 (23:29, 26:14, 21:24, 25:10) u posljednjem kolu Grupe A Evropskog prvenstva i tako se plasirala u osminu finala.

Grčka i Poljska su se u ovom meču međusobno borile za četvrto mjesto u grupi i plasman u osminu finala šampionata Evrope.

Protivnik Grčke u osmini finala biće prvoplasirana ekipa iz Grupe B, selekcija Litvanije.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kostas Slukas sa 26 poena, dva poena manje postigao je Nik Kalates, dok je Jorgos Printezis meč završio sa 14 poena.

U redovima Poljske najbolji je bio Damijan Kulig sa 26 poena.

Košarkaška reprezentacija Italije pobijedila je danas u Tel Avivu selekciju Gruzije sa 71:69 (27:10, 11:20, 20:17, 13:22) u posljednjem kolu Grupe B Evropskog prvenstva.

Italija je tom pobjedom ovjerila treće mjesto u Grupi A, pa će u osmini finala igrati protiv Finske.

Košarkaši Gruzije, na drugoj strani, moraće da sačekaju kraj meča Izraela i Ukrajine da bi saznali da li nastavljaju takmičenje ili ne. Gruzija će se u narednu rundu šampionata Evrope plasirati jedino ako u večerašnjem meču slavi Izrael.

Najefikasniji u redovima Italije na današnjem meču bio je Marko Belineli sa 15 poena, poen manje postigao je Luiđi Datome, dok je Pjetro Aradori ubacio 12 poena. U selekciji Gruzije najbolji je bio Majkl Dikson sa 29 poena.

Izabranici Etorea Mesine su vodili tokom cijelog meča, imali su i 19 poena prednosti, ali je Gruzija uspjela da u finišu utakmice tu prednost sustigne i povede na ulasku u posljednji minut. Italijani su, ipak, slavili na kraju iako je Gruzija imala posljednji napad i šansu za pobjedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније