Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio P.R.

05. 09. 2017. 16:48 >> 16:35

TANJEVIĆ ZADOVOLJAN

Spustili smo ritam da sačuvamo igrače

U drugoj polovini posljednje četvrtine smo spustili ritam i mislili kako da sačuvamo igrače od povreda za naredne utakmice, kazao je selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Bogdan Tanjević.

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Crnogorski košarkaši savladali su danas u Klužu, u četvrtom kolu C grupe, selekciju Češke 88:75 (24:17, 25:17, 29:21 i 10:20) i drugim trijumfom obezbijedili plasman među 16 najboljih.

"Ovo je za nas bila kvalifikaciona utakmica, koju smo kontrolisali 40 minuta. U drugoj polovini posljednje četvrtine smo spustili ritam i mislili kako da sačuvamo igrače od povreda za naredne utakmice", kazao je selektor Bogdan Tanjević.

To je prvi plasman crnogorske reprezentacije u drugu fazu šampiona Evrope, nakon što je u prethodna dva nastupa završila u grupi.

"Znali smo kako je važna utakmica, ali i kako smo počeli jučerašnji meč protiv Hrvata. O tome smo pričali na sastanku i bolje smo otvorili ovaj susret. Čitav meč smo odigrali dobro u odbrani, što nam je pomoglo da postignemo dosta lakih poena, a postigli smo dosta koševa i iz reketa", kazao je Filip Barović.

Izabranici selektora Bogdana Tanjevića u Klužu savladali su i Mađarsku 72:48, dok su poraženi od Španije 99:60 i Hrvatske 76:72. 

Češka je doživjela treći poraz, a izgubila je i od Španije 93:56 i Mađarske 85:73. Jedini trijumf upisala je protiv Rumunije (83:68). 

Crna Gora će u posljednjem kolu, u četvrtak od 19 sati i 45 minuta igrati sa Rumunijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније