Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2017. 16:48 >> 16:41

KK BUDUĆNOST

Prioritet mlađe selekcije

Košarkaški klubovi Budućnost Voli i Junior počeli su dobru saradnju koja će iz dana u dan biti sve bolja i kvalitetnija, saopšteno je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije dva kluba.

Iz KK Junior u redove najvećeg crnogorskog kluba već su prešli Fedor Žugić i Dino Bektešević, a na pragu potpisa je i Vuk Popović.

"Smatram da je ovo početak jedne uspješne saradnje ova dva kluba i mislim da će ona iz dana u dan biti sve bolja i kvalitetnija", kazao je na današnjoj pres konferenciji sportski direktor „plavih“, Gavrilo Pajović.

Kako je saopšteno iz Budućnosti, on je napomenuo i da su stvorili idealni uslovi da Budućnost napravi sa saradnju, ne samo sa Juniorom, nego i sa svim školama košarke i klubovima sa teritorije Podgorice i Crne Gore.

Direktor KK Budućnost VOLI, Slavko Radulović, podsjetio je da je od ove godine Uprava kluba stavila kao prioritet bolju organizaciju u mlađim selekcijama, te je stoga i došlo do personalnih promjena u okviru svih kategorija u mlađim selekcijama.

On je dodao i to da je za direktora mlađih selekcija postavljen Gavrilo Pajović, aktuelni sportski direktor KK Budućnost VOLI, da će juniorsku ekipu u narednom periodu voditi Petar Mijović, kadetsku Miloš Migo Kovač, pionirsku Marko Sekulić, a mlađe pionire Nenad Milošević, dok će školom košarke i dalje rukovoditi Miodrag Dile Jovanović.

"U izboru novih trenera smo vodili računa da dođu već afirmisani i provjereni pojedinci koji su pokazali svoje rezultate, ne samo u radu mlađim selekcijama, već i u radu sa seniorskim ekipama. To se odnosi na Petra Mijovića i Miga Kovača - istakao je Radulović.

On je konstatovao da je kompanija VOLI obezbijedila prostorne mogućnosti za potpuno normalno odvijanje rada sa mlađim selekcijama, da im je stavljena na raspolaganje dvorana u Donjoj Gorici koja je sada i vlasništvo kompanije Voli, koja sa svojim sadržajima odgovara za rad i za unapređenje mladih košarkaša.

"Takođe, u okviru dvorane imamo i teretanu i za taj dio kondicione pripreme mladih košarkaša će biti zadužen Nikola Musić, dosadašnji kondicioni trener seniorske ekipe. Napominjem i to da od ove godine počinjemo sa novom koncepcijom u dijelu otvaranja kako prema ostalim klubovima, tako i prema školama košarke, kada je u pitanju rad sa mlađim selekcijama. Već smo uspostavili saradnju sa KK Junior, kojim rukovodi Dejan Vukmanović" - zaključio je Radulović.

Predsjednik KK Junior, Dejan Vukmanović, je novinarima rekao da je na poziv predsjednika KK Budućnost VOLI, Dragana Bokana, da uspostave saradnju, prije tri sedmice započet razgovor o tome.

"I ove godine smo konkretizovali tu saradnju, tako što su tri naša najbolja igrača potpisali za tim Budućnosti, takođe, i naš trener je pristupio redovima Budućnosti i na taj način smo počeli saradnju, za koju se nadam da će se nastaviti i u narednom periodu. Preporuka je veliki broj škola košarke, veliki broj članova, djece, infrastruktura koju imamo, sala i sportski centar na Starom aerodromu. Nadam se da će ova saradnja biti uspješna i dugotrajna, jer samo sa našim kvalitetnim radom možemo da je produžimo - zaključio je Vukmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније