Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina ]

21. 08. 2017. 13:46   >>  15:16

AMBICIJE BUDUĆNOSTI

"Cilj - vrh ABA lige"

Plasman u vrh ABA lige i drugi krug Eurokupa, uz odbranu domaćih trofeja, ciljevi su Budućnost Volija u narednoj sezoni, saopšteno je iz podgoričkog košarkaškog kluba.

Direktor Slavko Radulović kazao je da će dres Budućnost Volija u seniorskom timu nositi samo tri igrača koja nemaju crnogorski pasoš.

"Ostali će biti domaći igrači. Nadam se da ćemo imati repsektabilan tim, koji će težiti da bude u vrhu ABA lige, da ostvari što bolje rezultate i plasira se u drugo kolo Eurokupa i nastavi dominaciju na domaćoj sceni", kazao je Radulović.

On vjeruje da će Budućnost Voli to i ostvariti.

Novi trener Aleksandar Džikić, nije želio da priča o ciljevima, navodeći da ih on ne postavlja.

"Moje je da radim, krećemo sa treninzima i pravimo osnovu za narednu sezonu. Imamo nekoliko pravaca kojm ćemo se kretati. Razvoj i najviši rezultat u isto vrijeme, vidjećemo koliko je to moguće", rekao je Džikić.

On je najavio da će ekipa bazični dio priprema odraditi u Podgorici, nakon čega je planirano odigravanje devet utakmica.

"Treniraćemo četiri sedmice u Podgorici, u dvorani Verde, nakon čega su planirana po dva meča u Beogradu, Sarajevu i na Sardiniji, kao i učešće na Super kupu u Baru. Bilo bi dobro da odigramo makar jedan meč kada budemo svi na okupu, oko 25. septembra. Tada bi trebali da nam se pridruže igrači koji su u reprezentaciji", kazao je Džikić.

On je naglasio da je zajednička ideja bila da u ekipi bude što više domaćih igrača i da se angažuju stranci samo na pozicijama koje su nedovoljno dobro pokrivene.

"Doveli smo dva profesionalna igrača. Bilo je još nekih koje smo htjeli da angažujemo, ali nijesmo uspjeli ove sezone. Nadam se da ćemo uspjeti sljedeće. Predsjednik Dragan Bokan je odradio sve što je mogao", rekao je Džikić na konferenciji za medije.

Kanađanin Kajl Lendri (31, 206), koji je u Budućnost došao iz ruskog Zenita, kazao je da je igrao dva puta u Podgorici i da zna kakva je atmosfera u dvorani.

"Znam kakva je Budućnost ekipa, ima visoke standarde. To mi odgovara. Vjerujem da ćemo imati uspješnu sezonu", rekao je Lendri.

Amerikanac Kajl Gibson kazao je da mu je drago što je klub izabrao baš njega.

"Znam da je prošle sezone Budućnost igrala plej-of, osjećam da bi i ove sezone mogla da dođe najmanje do tog nivoa. Jedva čekam da počnu utakmice i da počnemo da pobjeđujemo", rekao je Gibson.

On je bek-šuter, ima 31 godinu, a igrao je u francuskom Gravlenu.

Sezona u ABA igi počeće 30. septembra, a u Eurokupu 11. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније