Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

20. 08. 2017. 20:17   >>  19:53 5

OSTOJIĆ ZA DNEVNIK

Ulaganje u omladinske selekcije se isplatilo

Kad sam čuo da smo dobili domaćinstvo za Evropsko prvenstvo, plašio sam se kako će kadeti podnijeti taj pritisak igranja pred domaćom publikom, ali su oni to vrhunski odradili, kazao je za TVCG, selektor muške kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Ostojić.

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Izabranici selektora Mladena Ostojića osvojili su prvu medalju u istoriji crnogorske košarke.

"Zadnjih godina se radi. Dosta se ulaže u omladinske selekcije. Imamo dobre uslove. Jedna smo od rijetkih zemalja koja ime sve ekipe u A diviziji i to je stvarno veliki uspjeh", kazao je Ostojić.

Strateg kadeta priznaje da je i sam sumnjao, uoči prvenstva, da će se okititi medaljom.

"Prije samog početka prvenstva, niko osim sportskog diretkora naših selekcija Danila Mitrovića, nije govorio da ćemo uzeti medalju. I ja sam sumnjao. Glavni cilj nam je bio da ostanemo u A diviziji i da uđemo među osam, da se ne bi borili za opstanak. Od utakmice sa Španijom je krenulo uzlaznom putanjom", dodao je Ostojić.

Ostojić je zahvalio publici na velikoj podršci u "Morači".

"Publika je bila glavni faktor koja je nosila ove mlade momke iz pobjede u pobjedu. Kad sam čuo da smo dobili domaćinstvo, plašio sam se kako će podnijeti taj pritisak igranja pred domaćom publikom, ali su oni to vrhunski odradili, što čak i neke seniorske ekipe ne bi", rekao je Ostojić.

Rezultat kadeta je uvertira za nastup seniora na Eurobasketu.

"Pratili su nas cijelo vrijeme i davali podršku. Ja im se zahvaljujem. Nadam se da će ovaj naš rezultat dati i njima jednu kapsulu da pokušaju da odrade taj posao na Evropskom prvenstvu kako treba", poručio im je selektor kadeta.

Sljedeća stanica je Svjetsko prvenstvo u Argentini u julu 2018.

"Prvi put dolazimo u takvu situaciju. Malo je to nezgodno, jer se Svjetsko prvenstvo u Argentini poklapa sa juniorskim prvenstvom u Evropi, tako da ćemo da gledamo sa kakvom ćemo selekcijom da idemo. Selekcija 2001. koja će tada biti ta reprezentacija U17, upravo se priprema za to Svjetsko prvenstvo i vidjećemo kako će se pokazati", zaključio je Ostojić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније