Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina ]

17. 08. 2017. 12:54   >>  12:36

SA SRBIJOM ZA FINALE

Ostojić: Očekujem podršku pune "Morače"

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Srbijom polufinalni meč Evropskog prvenstva u Podgorici.

Crnogorski košarkaši do polufinala došli su sa četiri trijumfa i porazom. 

Takmičenje u D grupi završili su kao trećeplasirani, sa dva trijumfa i porazom. Savladali su Švedsku 77:45 i Španiju 77:76, a poraženi su od Letonije 80:66.

U nokaut fazi, eliminisali su Italiju u osmini finala 68:47, a u četvrtfinalnom meču Litvaniju 80:74.

"Ni u snu nijesmo sanjali da možemo da doguramo ovoliko daleko. Zaslužili smo ovaj rezultat, a najviše zbog borbenosti koju smo prikazali. Imali smo problema u sastavljanju tima koji će nastupiti na prvenstvu, ali su momci pokazali srce i to je donijelo uspjeh. Moramo da se odmorimo i sumiramo utiske, a onda se okrećemo polufinalu u kojem očekujem podršku pune dvorane i novu veliku utakmicu za ovu generaciju u kojoj želimo da ponovimo ostavimo srce na parketu", kazao je selektor Mladen Ostojić.

Isti učinak ima i Srbija, koja je bila trećeplasirana u A grupi. Bila je bolja od Litvanije 56:54 i Hrvatske 102:52, a izgubila je od Izraela 79:71.

Do polufinala došla je pobjedama protiv Njemačke 59:55 i Španije 82:73.

Duel u dvorani Morača počeće u 20 sati i 30 minuta.

U drugom polufinalu, u 18 sati i 15 minuta, sastaće se Francuska i Hrvatska.

Francuska je jedina u dosadašnjem dijelu šampionata ostvarila maksimalan učinak, dok je Hrvatska grupnu fazu takmičenja završila sa sva tri poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније