Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila R.B.

13. 08. 2017. 23:06 >> 22:43

KADETSKO EP

Poraz od Letonije, sa Italijom u 1/8 finala

Naša kadetska košarkaška reprezentacija igraće protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina u Podgorici, pošto su izabranici Mladena Ostojića poraženi od Letonije 80:66 (14:18, 18:17, 16:15, 32:16).

Crnogorski kadeti zauzeli su treće mjesto u grupi D jer su u ''trouglu'' bili slabiji od Španije i Letonije, koje su takođe, upisale po dvije pobjede i poraz. 

Nakon velike pobjede protiv aktuelnog šampiona Evrope – Španije, ''crveni'' nijesu imali snage da ostvare novi trijumf i dođu do prvog mjesta u grupi, koje bi za protivnika u osmini finala donijelo Estoniju, pa će težim putem morati u eliminacionu rundu šampionata u glavnom gradu naše države.

Početak večerašnjeg meča nije nagovještavao pobjedu Letonije, jer je Crna Gora povela 18:6. Gosti su, međutim, strpljivo smanjivali prednost, a onda se u posljednjoj četvrtini raspucali i poslije minus tri (55:52) počeli sve da pogađaju. Zbog toga je prednost rasla sve do rekordnih plus 14 na kraju.

U redovima naše selekcije Bojan Tomašević je bio najzapaženiji sa 13 poena i 10 skokova, Jovan Kljajić je upisao 11, dok je Marko Kljajević meč završio sa 10.

"Upozoravao sam igrače da moraju da zaborave na pobjedu protiv Španije, ali očigledno da nijesu imali snage da odigraju u istom ritmu i protiv Letonije. Igrači koji su donijeli pobjedu protiv Španije nijesu bili na nivou, ali nemam što da zamjerim nijednom pojedincu. Očigledno da je naporan ritam ostavio traga i da nemamo snage da odigramo na visokom nivou tri meča u isto toliko dana. Letonija je zasluženo slavila, a ostaje žal što nijesmo poraženi sa 10 razlike, kako bi izbjegli Italiju u osmini finala. Imamo dan pauze, a nakon toga nas očekuje najvažniji meč na prvenstvu. Protiv Italije smo igrali dva pripremna meča, odlično ih poznajemo i znamo da su blagi favoriti, ali želimo da ih iznenadimo i uradićemo sve da budemo spremni za taj duel", kazao je nakon meča selektor Ostojić.

Ponedjeljak je na šampionatu slobodan dan, a duel osmine finala protiv Italije igra se u utorak od 20.30 sati.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније