Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina ]

23. 07. 2017. 15:31 >> 15:44
4

POČELI PRIPREME

Tanjević vjeruje u kvalitet svojih izabranika

Selektor Bogdan Tanjević kazao je da poštuje snagu rivala crnogorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, ali da vjeruje svojim košarkašima.

Najbolji košarkaši Crne Gore okupili su se danas u Podgorici i počeli pripreme za treće učešće na Evropskom prvenstvu.

Tanjević je, uoči odlaska na Zlatibor, kazao da je veoma motivisan.

"Uvijek vjerujem da imamo najbolju ekipu i kao trener stalno polazim od toga da ću biti prvak i to prenosim na svoje igrače. Nijesam nikad u životu rekao da neko ima jaču ekipu. Ja samo poštujem snage tih ekipa, ali nekako najviše vjerujem svojim momcima", kazao je Tanjević na konferenciji za novinare.

Rivali Crne Gore u C grupi, u Klužu, biće Španija, Hrvatska, Češka, Mađarska i Rumunija.

Na Zlatiboru će se za mjesto među 12 putnika na Eurobasket boriti 19 košarkaša - Tajris Rajs, Nikola Ivanović, Petar Popović, Nikola Pavlićević, Suad Šehović, Nemanja Vranješ, Vladimir Mihailović, Milutin Đukanović, Nemanja Đurišić, Dino Radončić, Danilo Nikolić, Nemanja Radović, Milko Bjelica, Marko Todorović, Ivan Maraš, Nikola Vučević, kapiten Bojan Dubljević, Filip Barović i Džavont Grin.

Kapiten Bojan Dubljević kazao je da ne želi da opterećuje saigrače i javnost pričom o medalji.

"Jedva smo čekali okupljanje. Idemo sa velikim motivom, velikom željom. Imamo dobar tim, atmosferu. Želimo da predstavimo Crnu Goru u najboljem mogućem izdanju. Prvi cilj je da prođemo grupu. Ne želim da opterećujem ekipu pričama o medalji. Idemo da dobijemo svaku ekipu, da se borimo. Nadam se da ćemo se vratiti kao pobjednici i da ćete biti ponosni na nas", poručio je Dubljević.

Centar Orlanda, Nikola Vučević, smatra da bi prolazak u drugu fazu bio veliki uspjeh.

"Veoma smo motivisani, na prethodna dva šampionata nijesmo se baš proslavili i želimo da popravimo sliku. Ovo je sjajna prilika za sve nas da se napravi dobar rezultat. Sjajan rezultat bio bi da prođemo grupu, pa poslije da vidimo dokle možemo. Sam prolazak bi bio veliki uspjeh. Svi smo motivisani, imamo želju da se dokažemo", kazao je Vučević.

Crna Gora će na Zlatiboru ostati do 10. avgusta, a do polaska u Kluž će odigrati tri jaka kontrolna turnira u Beogradu, francuskom Tuluzu i Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније