Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg ]

22. 07. 2017. 19:41   >>  19:17

PROTIV ŠVEDSKE ZA 11. MJESTO

Crna Gora poražena od Turske

Mlada košarkaška reprezentacija poražena je od Turske 80:72 u razigravanju od 9. do 12. mjesta na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina na grčkom Kritu – izabranici Dušana Dubljevića ranije su izborili opstanak u elitnom rangu evropske košarke, a u meču za 11. mjesto u nedjelju (13. 15 sati) će igrati protiv Švedske.

Turska je u duelu protiv naše selekcije vodila u većem tijelu meča i zasluženo se revanširala za poraz na startu šampionata.

Turska je na startu igrala veoma dobro, pa je dvocifrenu prednost imala već nakon prve četvrtine – 23:12. U drugoj dionici mnogo bolja igra ''crvenih'' koji su u 16. minutu prišli na poen zaostatka (32:31).

Uzvratila je Turska predvođena raspoloženim Korkmazom i stekna dvocifrenu prednost (46:35), a konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Grković sa linije slobodnih bacanja – 46:35.

Početak treće dionice pripao je izabranicima Dušana Dubljevića koji su nakon serije 9:0 stigli do izjednačenja (46:46). Turska je, ipak, ponovo uzvratila i u posljednjih deset minuta ušla sa dvocifrenom prednošću (64:53), koju je sačuvala do kraja meča, pa će igrati za deveto mjesto na šampionatu na Kritu.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Elvis Čekić sa 17 poena, pratili su ga Milić Starovlah i Marko Grković sa po 12 poena.

Kod Turske, Jurceven je upisao 16, dok je 15 dodao Karahan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније