Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ B92 ]

22. 07. 2017. 09:30   >>  09:01

ZEMLJOTRES U KAVSIMA

Irving odlazi zbog Lebrona

Vrhunski dribler i poenter Klivlend Kavalirsa, Kajri Irving tražio je trejd jer više ne želi da igra sa Lebronom Džejmsom, piše ESPN.

On je svoj zahtjev prošle nedjelje iznio vlasniku franšize iz Ohaja, Denu Gilbertu.

Irving želi da igra u ekipi u kojoj će biti centralna igračka figura, zbog čega više ne želi da igra sa Lebronom oko koga se u Kavsima sve vrti. Džejms je obaviješten o Kajrijevoj odluci i razočaran je zbog toga, a za zahtjev Irvinga su u međuvremenu saznali i ostali saigrači.

Kajrijev agent Džef Veksler nije ni potvrdio, ali ni demantovao informacije do kojih je došao ESPN.

"Kajri i ja smo se sastali sa upravom Kavalirsa i razgovarali o mnogo različitih scenarija u vezi sa Kajrijem i njegovom budućom ulogom u timu. Suštinu tih razgovora i šta se tokom njih dešavalo ostaje između Kavalirsa i nas", rekao je Veksler Adrijanu Vojnarovskom.

Kavalirsi su se rastali i sa generalnim menadžerom Dejvidom Grifinom u junu pošto se nijesu dogovorili oko produžetka saranje. Klivlend tek treba da imenuje njegovu zamjenu.

Kajri Irving igra za Kavalirse od početka NBA karijere. Oni su ga 2011. birali kao prvog pika na draftu. Od tada do dolaska Džejmsa 2014. Irving je vukao Kavse, ali je tek sa dolaskom Lebrona počeo veliki uspon franšize iz Ohaja. Igrali su tri finala protiv Golden Stejta i osvojili prsten prošle godine.

On ima još tri godine ugovora i 60 miliona dolara koji ga čekaju, dok koji ga čekaju ako ostane, s tim što pred početak posljednje sezone može da bira novu sredinu. S druge strane, Džejms već sljedeće godine može da postane slobodni agent.

Koliko je Irving ozbiljan svedoči i činjenica da bi se trejdom odrekao "super maks" ugovora na koji bi imao pravo za dvije godine u Kavalirsima.

To bi svakako bio zanimljiv obrt jer je u maju poslije pobjede u finalu Istoka Irving rekao kako bliskost između njega i Džejmsa može da koristi timu, te da bi ostanak u ekipi mogao da stvori isti efekat.

Plej Kavsa je u dobrim odnosima sa Grifinom koji mu je uprkos lošim rezultatima kluba tokom prve tri sezone ponudio veliki ugovor na pet godina 2014. Irving je do sada imao i podršku Tajrona Lua, trenera Kavalirsa.

Kada je izabran kao prvi pik, predviđalo se da će Irving biti dugo godina igrač franšize i zvijezda ekipe. Samo nekoliko nedjelja pošto je sa njim produžen ugovor došao je Lebron, formirana je "velika trojka" sa njim i Kevinom Lavom i Džejms je preuzeo stvari u svoje ruke.

Po svemu sudeći, Irving i dalje ima želju da bude vođa ekipe, a ne da živi u sijenci trostrukog šampiona i jednog od najboljih igrača NBA lige, Lebrona Džejmsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније