Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila R.B.

16. 07. 2017. 19:38   >>  19:17

MLADI CG KOŠARKAŠI

Poraz od Francuske u produžetku

Mlada košarkaška reprezentacija doživjela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina na grčkom Kritu. Izabranici Dušana Dubljevića, nakon produžetka, poraženi su od selekcije Francuske 76:73.

Nakon što su na startu, takođe poslije produžetka, savladali Tursku, ''crveni'' su odigrali još jedan sjajan meč protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja, imali su priliku da dođu do pobjede u regularnom toku, ali je nijesu iskoristili, a Francuska je u dodatnih pet minuta imala više koncentracije i u uzbudljivoj završnici došla do druge pobjede na prvenstvu. 

Crna Gora je u prvom periodu bila ravnopravan rival snažnim Francuzima, koji su ipak nakon prvih deset minuta vodilii 15:10. Iako su ''crveni'' u 18. minutu prišli na samo poena zaostatka (25:24), Francuska je bila bolja u finišu druge dionice, pa je na velikom odmoru imala sedam poena viška (32:25).

Početak drugog poluvremena pripao je jednoj od najboljih evropskih selekcija, koja je u finišu treće četvrtine stekla 14 poena prednosti (49:35). ''Crveni'' su uzvratili serijom 8:1 koju je trojkom sa zvukom sirene zaključio Bakić, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa ''minus sedam'' (50:43).

Iako je Francuska održavala prednost, izabranici Dušana Dubljevića se nijesu predavali, pa su dva minuta prije kraja izjednačili (63:63), što je ispostavilo se bio i konačan rezultat regularnog toka, pošto oba tima nijesu pogađala do kraja meča.

I u dodatnih pet minuta igralo se poen za poen, Crna Gora je u nekoliko navrata imala dva poena prednosti, ali je kvalitet Francuske došao do izražaja u trenucima odluke.

Nakon što je Noa pogodio za vođstvo svog tima 76:73, 11 sekundi prije kraja, Ćorović je u posljednjem napadu šutirao trojku za produžetak, ali nije pogodio pa je propuštena velika prilika da se ostvari nova pobjeda na šampionatu.

Najefikasniji kod Crne Gore bio je Milić Starovlah sa 25 poena, pratio ga je Miloš Popović sa 23 poena i 15 skokova, dok je Filip Bakić ubacio 15.

Kod Francuza najzaslužniji za pobjedu bio je Eli Frenk Okobo sa 16 poena.

Crna Gora će u posljednjem kolu grupe B, u ponedjeljak od 13 sati i 30 minuta igrati protiv Islanda.

 

Tekst i foto: kscg.me

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније