Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

15. 07. 2017. 18:44 >> 18:27

U GRUPI SA CG

Hrvatska bez četvorice NBA igrača na EP

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović skratio je spisak igrača koji će se spremati za predstojeći Eurobasket, na kojem će se sastati sa Crnom Gorom. Petrović je odabrao 11 košarkaša, kojima će se do kraja mjeseca priključiti još četvorica, ali u timu neće biti četvorice koja su odlučila da ljeto posvete pripremi za novu NBA sezonu.

Na tom spisku naći će se još četiri igrača iz B tima, koje će Petrović odabrati nakon turnira Kupa Borislava Stankovića u Kini, koji se održava od 19. do 23. jula.

Hrvatski košarkaši sjutra putuju u Kinu, a selektor vodi 11 igrača koji će se boriti za četiri mjesta za konačni roster za Eurobasket.

Petrović na raspolaganju ima svoje ključne igrače među kojima su i tri NBA zvijezde.

Kandidati za Eurobasket su Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić i Luka Žorić.

Iz B tima hrvatski selektor će  priključiti jednog plejmejkera, beka, nisko krilo i jednog centra.

"Na tih 11 igrača, po završetku kineske turneje, znači 25. jula, priključiću četiri igrača iz te reprezentacije po pozicijama – jednog plaejmejkera, dva igrača na pozicijama dva i tri, te jednog visokog igrača. To je onih 15 igrača koji će početi pripreme za ovogodišnje prvenstvo Evrope", rekao je Petrović.

Iako su se Hrvati nadali da će se reprezentaciji ipak priključiti Mario Hezonja, od toga neće biti ništa. Saigrač našeg Nikole Vučevića u Orlando Medžiku se nije predomislio i ostao je u SAD kako bi trenirao preko ljeta i što bolje pripremio za početak NBA sezone.

Takođe, još trojica NBA igrača otkazala su Petroviću nastup u šampionatu Starog kontinenta - Ante Žižić (Boston Seltiks), Ivica Zubac (Los Anđeles Lejkers) i Damjan Rudež (Orlando Medžik), koji su takođe odlučili da ljeto posvete individualnom napretku pred novu sezonu najjače lige na svijetu. 

Eurobasket se igra od 31. avgusta do 17. septembra, a naše komšije pripreme počinju 27. jula u Svetom Martinu.

Hrvatska će u grupi C u rumunskom Klužu, osim sa Crnom Gorom, igrati i protiv Španije, Mađarske, Češke i domaćina Rumunije.

Četiri najbolje selekcije u grupi plasiraće se u osminu finala. Plej-of faza igraće se u Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније