Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg.me ]

04. 07. 2017. 16:23   >>  15:54

KVALIFIKACIJE ZA EP

CG u grupi sa Slovačkom, Islandom i BiH

Ženska seniorska reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket 2019 koji će biti održan u Srbiji i Letoniji igraće u grupi A sa Slovačkom, Islandom i Bosnom i Hercegovinom, odlučeno je žrijebom u Minhenu. "Crvene" su dobile protivnike po mjeri iz svih šešira, jer su iz prvog izbjegle aktuelnog šampiona Evrope – Španiju, te sjajne selekcije kao što su Francuska, Belgija, Grčka, Turska, Italija i Rusija, dok su iz trećeg u kojem su bile neugodne reprezentacije Hrvatske i Litvanije, za protivnika dobile Island.

Reprezentacije će biti podijeljene u osam grupa sa po četiri tima, a plasman na Eurobasket će obezbijediti osam prvoplasiranih i šest najboljih drugoplasiranih. Protivnik na startu kvalifikacija, biće selekcija Islanda kojoj naša reprezentacija gostuje 11. novembra. Crna Gora na žrijebu je bila u drugom šeširu, a do sada je četiri puta učestvovala na smotnajboljih selekcija Evrope.

"Možemo da budemo zadovoljne nakon žrijeba u Minhenu jer smo dobile protivnike po mjeri. Protivnici su mogli da budu znatno teži, naročito iz prvog šešira, iako je i Slovačka pokazala kvalitet na posljednjem prvenstvu Evrope u Češkoj. Izbjegle smo selekcije iz samog evropskog vrha koje su bile u prvom šeširu, a i u trećem šeširu je bilo nekoliko selekcija koje smo željele da izbjegnemo. Imamo realne šanse da osvojimo i prvo mjesto u grupi, ali moramo da se dobro pripremimo za novi kvalifikacioni ciklus i da idemo od utakmice do utakmice. Sve protivnike maksimalno respektujemo, ali želimo da izborimo plasman na četvrto prvenstvo Evrope nakon obnove državnosti. Vjerujem da će selektor Roberto Injiges predvoditi naš tim i u kvalifikacijama, te da zajedno i uz maksimalno zalaganje svih igračica možemo do cilja, a to je plasman na Eurobasket", kazala je igračica turskog Galatasaraja Jelena Dubljević.

Crna Gora novi kvalifikacioni ciklus otvara gostovanjem na Islandu 11. novembra, četiri dana kasnije u Podgoricu stiže Bosna i Hercegovina, a u novembru su zakazana dva duela pred domaćim navijačima – protiv Slovačke i Islanda, 10. i 14. februara. U posljednjem ''prozoru'', ''crvene'' 17. novembra gostuju Bosni i Hercegovini i Slovačkoj četiri dana kasnije.

"Za našu reprezentaciju počinje novi ciklus, u kojem najviše treba da se skoncentrišemo na nas same, a kako bi ispravile greške koje smo pravile na posljednjem Eurobasketu i spremno dočekale početak takmičenja. Protivnici su u ovom trenutku manje važni, ali moram da istaknem da sam zadovoljna žrijebom. Slovačka je ovog ljeta na prvenstvu u Češkoj pikazala da ima kvalitet, a sigurno je da će i Bosna i Hercegovina i Island dati sve od sebe jer bi im to bio prvi plasman na Eurobasket. Vjerujem da sve zavisi od nas i da uz činjenicu da smo dobili dobre protivnike, možemo da se nadamo učešću i na narednom Evropskom prvenstvu", kazala je krilni centar Milica Jovanović.

Direktno učešće je zagarantovano samo domaćinima Letoniji i Srbiji, a kvalifikacije mora da igra i šampion Španija.

Mečevi će se igrati u tri termina tokom dvije sezone, sa po dvije utakmice - prvi je od 6. do 16. novembra ove, drugi od 5. do 15. februara, a treći od 12. do 22. novembra 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније