Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 06. 2013. 22:31 >> 22:31
6

RAZLOG PORAZA

Baletić: Nedovoljan broj igračica u rotaciji

Crna Gora je završila nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Jelena Škerović i saigračice u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale poražene su od Italije 66:60, i pored toga što su imale prednost od 11 poena nakon prvog poluvremena.

Selektor košarkašica Miodrag Baletić kao razlog za poraz naveo je mali broj igračica koje može da rotira, kao i nedovoljno iskusnih igračica.

"Imali smo dosta problema u pripremi meča sa Italijom, što je bio veliki hendikep s obzirom na to da svakako imamo mali broj igračica u rotaciji i da nemamo dovoljno iskusnih igračica. Ostale igračice koje su ulazile u igru nijesu bile na potrebnom nivou da bi se došlo do pobjede sa željenom razlikom. Na kraju ostaje žal što nijesmo ostvarili bolji rezultat, ali nedostajao je veći broj igračica u rotaciji, duže pripreme jer nijesmo imali dovoljno vremena da se spremimo na pravi način, a veliki hendikep je bilo i to što je četiri-pet igračice koje su trebalo da budu nosioci, imale problema zbog povreda ili bolesti, zbog čega su bile van stroja 10-15 dana. U takvim okolnostima je moralo da dođe do pada forme, a protivnici su to znali da iskoriste i da visokim ritmom, na koji mi nijesmo imali odgovor, dolaze do pobjeda. I pored toga što se nijesmo plasirali u završnicu prvenstva, smatram da ni u jednom duelu nijesmo bili inferiorni. Neophodno je, međutim, da u Crnoj Gori postavimo temelje iz kojih bi se mogao regrutovati igrački kadar, odnosno igračice na koje bi se moglo računati u perspektivi - kazao je Baletić za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Jelena Dubljević sa 20 poena, a imala je i 14 skokova. Pored Dubljević jedina igračica sa dvocifrenim učinkom u našem timu bila je Ana De Forž sa 11 poena, dok je Jelena Škerović upisala devet poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

"Odlično smo otvorili utakmicu i imali veliku prednost nakon prvog poluvremena. U nastavku smo, međutim, imale mnogo problema, mnogo promašenih šuteva i veliki broj izgubljenih lopti, što su protivnice znale da koriste. Ovo je veliko razočaranje za nas, a Italiji čestitam na plasmanu u četvrtfinale", kazala je nakon meča kapiten Jelena Škerović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније