Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

29. 06. 2017. 15:22 >> 14:54
1

OPTEREĆENJE PRED EP

Dubljević: Da se ne priča o medaljama

Crnogorski košarkaški reprezentativac Bojan Dubljević istakao je da se ne treba opterećivati pričom o medaljama na predstojećem Evropskom prvenstvu, iako Crna Gora ima jak tim, te da ekipa treba da se usresrijedi da se prođe prva faza takmičenja.

Dubljeviću je danas na nikšićkom Fakultetu za sport za sport i fizičko vaspitanje uručena nagrada za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti, koju dodjeljuje crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“.

Nikšićanin kaže da ima velika očekivanja i od Eurobasketa, ali kako ističe, medalja mu nije jedini cilj.

"Ne samo ja već svi igrači jedva čekaju da se okupimo i da krenemo na pripreme i na Eurobasket. Mnogo ljudi nam govori kao „medalja, medalja“, ali to je samo opterećenje i mislim da o tome ne treba da se priča. Za sada, da prođemo taj prvi krug i već u osmini i četvrtini finala može svašta da se desi, to je ipak samo jedna utakmica, ali zasad smo samo fokusirani na to da prođemo prvu fazu. Ne treba se opterećivati sa bilo kakvim pričama o medaljama, jer ipak mi jesmo dobar i jak tim, ali nijesmo najjači na svijetu",istakao je Dubljević.

Dodao je da nestrpljivo čeka da zaigra sa, kako kaže, najboljim centrom Crne Gore i možda najjačim centrom svijeta Nikolom Vučevićem.

Eurobasket će od 31. avgusta do 17. septembra biti održan u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. Crna Gora će u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Češke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Španije.

Izabranici Bigdana Tanjevića će na startu šampionata igrati protiv "Furije".

"To je prvi meč protiv možda i najbolje ekipe u Evropi, sigurno da jedva čekamo. Vjerujemo da će nas potcijeniti, ali mi idemo maksimalno da se borimo, idemo da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje. Možemo jedino obećati da ćemo dati svoj maksimum, da ćemo izginuti na terenu pa šta bude - bude", poručio je Dubljević.

Crnogorki centar ima fantastičnu sezonu iza sebe sa Valensijom, možda i najuspješniju u karijeri. Osvojio je špansku ligu, a igrao je i finale Eurokupa.

"Bila je ovo dosta turbulentna sezona. Imali smo dosta padova i dosta dobrih igara, ali ono što nas je činilo jakim jeste što smo unutar ekipe bili kao porodica. Igrali smo dva finala i nije lako izgubiti dva finala, međutim, na kraju smo ostali složni i ušli smo u istoriju, prvi put je Valensija osvojila ACB ligu. Stvarno nešto nevjerovatno, nevjerovatna sezona, ali naravno da sada nećemo stati na tome, već idemo dalje. Idemo još jače sljedeće sezone", samouvjereno ističe Dubljević.

On je nedavno potpisao novi ugovor sa Valensijom, do 2020. godine.

Iako je imao mnogo ponuda da igra za druge timove, Dubljević je kazao da ga nije zanimala nijedna osim Valensijina.

"Moja želja je tamo da ostanem, to svi znaju i moj san je čak da tamo završim karijeru. Ponuda je bilo svakako, čak i pregovora sa Minesotom, ali moja prva opcija uvijek je bila Valensija i ostao sam tamo. Prvog dana, još kad sam došao tamo, svi su me prihvatili jer nije bilo nimalo lako otići iz jednog mjesta, iz Crne Gore u drugu državu gdje je sve drugačije – kultura, jezik, ali oni su me prihvatili kao da sam njihov i zavoljeli. Obostrano je bilo", dodaje on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније