Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

23. 06. 2017. 10:57 >> 10:30

TALENTOVANA GENERACIJA

Održan NBA Draft: Očekivani prvi pikovi

Sinoć je u Njujorku održan NBA draft, a kao što je bilo i očekivano, plejmejkera Univerziteta Vašington Markela Fulca sa prve pozicije birali su Filadelfija Seventisiksersi.

Ovogodišnja generacija mladih igrača jedna je od najtalentovanijih do sada, a neki je čak porede i sa onom čuvenom iz 2003. godine kada su izabrani igrači poput LeBrona Džejmsa, Karmela Entonija, Dvejna Vejda.

To je četvrti put da su Siksersi imali prvog pika, poslije Daga Kolinsa 1973, Alena Ajversona 1996. i Bena Simonsa prošle godine.

Fulc, 19-godišnji plejmaker Univerziteta Vašington, gdje je prošle sezone prosječno bilježio 23,2 poena, 5,9 asistencija i 5,7 skokova po utakmici, poručio je da je zadovoljan i ponosan što će se naredne sezone oprobati u NBA ligi.

"Nevjerovatan osjećaj, ovo je blagoslov i nešto o čemu sam sanjao", rekao je Fulc, koji je u unutrašnjoj strani sakoa oslikane sve ljude koji su mu značili nešto u karijeri.

Sa druge pozicije Los Anđeles Lejkersi su izabrali još jednog plejmakera Lonza Bola, koji važi za jednog od najkreativnijih igrača na ovogodišnjem draftu. Bol, , kojeg mnogo porede sa Džejsonom Kidom, bio je lider NCAA lige po broju asistencija u prošloj sezoni (7,6).

"Ludo je što će mi Medžik Džonson biti jedan od mentora, veoma sam srećan, drago mi je što je sve ispalo kako treba“, kazao je Bol, dok je njegov otac Lavar istakao da očekuje da Lejkersi sa njegovim sinom već prve godine uđu u plej-of.

Boston je sa treće pozicije birao Džejsona Tatuma sa Univerziteta Duke, dok je Finiks izabrao Džoša Džeksona, košarkaša koji važi za fantastičnog defanzivca. Peti pik je bio De Aron Foks kojeg je birao Sakramento, dok će Džonatan Ajzak kod našeg Nikole vučevića u Orlando.

Minesota je kao sedmog pika izabrala Laurija Markkanena, koji je odmah otišao u Čikago kao dio trejda u kojem je u Vulse stigao Džimi Batler, Njujork je birao Franka Ntilikinu, Dalas Denisa Smita dok je Sakramento izabrao Zeka Kolinsa, koji je odmah trejdovan u Portland. Time je zaključen TOP 10 na ovogodišnjem NBA Draftu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније