Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2017. 14:43   >>  16:28 2

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU

Dubljević produžio ugovor sa Valensijom

Crnogorski košarkaš Bojan Dubljević produžio je ugovor sa španskom Valensijom do 2020. godine. On se priključio Valensiji 2012, tako da će naredne sezone započeti šestu godinu u klubu sa istoka Španije.

Naš reprezentativac je imao sjajnu sezonu, u kojoj je bio MVP finala španske lige, a izabran je i u idealnom timu regularnog dijela Endesa lige, kao i Eurokupa.

Nikšićanin je bio najzaslužniji što je Valensija osvojila istorijsku titulu u španskom prvenstvu, pobjedom nad Real Madridom. Kao nagrada, stigao je novi ugovor.

U plej ofu španske lige, Dubljević je prosječno bilježio 13.5 poena i 7.2 skoka i imao je 17.5 prosječan indeks koristnosti.

On je bio blizu i osvajanja evropskog trofeja. Valensija je u Eurokupu stigla do finala u kojem je poražena od Unikahe nakon "majstorice".

Dubljević (25) je odigrao 271 utakmicu za ovaj klub i nalazi se na drugom mjestu vječne liste po broju nastupa, a jedini strani igrač koji je igrao više u dresu Valensije je Bernard Hopkins.

Crnogorski centar je u Valensiju stigao 2012. godine iz podgoričke Budućnosti, a sa španskom ekipom će naredne sezone nastupati u Evroligi.

Dubljević je u prethodnoj sezoni španskog prvenstva prosječno bilježio 12,9 poena i 5,9 skokova po utakmici, a odigrao ih je 28 u ACB ligi.

U Eurokupu, prosječno je upisivao 11,9 poena i 6,8 skokova. 

Dubljević će u septembru sa reprezentacijom Crne Gore nastupati na šampionatu Evrope.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније