Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2017. 09:12 >> 08:44
1

NAŠ AS BEZ KLUBA

Minesota otpustila Pekovića

Nikola Peković više nije član Minesote Timbervulvsa, pošto je tim iz najjače lige planete odlučio da otpusti crnogorskog košarkaša godinu prije isteka ugovora.

Peković je propustio cijelu prošlu sezonu zbog povrede, ne zna se da li će se uopšte vratiti igranju na vrhunskom nivou, tako da ne čudi takav potez uprave Vulvsa.

Otako je došao u NBA u sezoni 2010/11, Peković je pružao obećavajuće partije, ali mučio se s povredama, posebno zbog problema sa povredama Ahilove tetive i članaka.

U svojoj najboljoj sezoni u SAD, 2014. godine, prosječno je postizao 17.4 poena i 8.7 skokova, sa 54 odsto uspješnih šuteva, ali igrao je samo na 54 utakmice.

Zapravo, nikad nije odigrao više od 65 mečeva u sezoni (u regularnom dijelu ih ima zagantovanih 82), a posljednji put na parketu je bio 31. januara 2016, u duelu sa Portland Trejlblezersima, kada je u igri proveo samo šest minuta.

U tri sezone, od 2013. do 2016, upisao je svega 97 nastupa.

Prije dva mjeseca vlasnik Vulvsa, Glen Tejlor, nagovijestio je da se Peković neće vratiti, rekavši da je crnogorski centar vjerovatno odigrao posljednju uitakmicu zbog problema sa povredama.

Upitan da li će Peković opet zaigrati za "Vukove", Tejlor je kazao: "Ne vjerujem. Mislim, to je na njemu i medicinskom timu, ali po onome šta su mi doktori kazali ne očekujem da on bude u našim planovima za budućnost. Nećemo se oslanjati na njega."

Peković je prošlu sezonu uglavnom proveo u Srbiji, gdje je obavljao funkciju predsjednika KK Partizan, koju je nedavno napustio.

Čini se da je njegova NBA karijera gotova, jer teško da će neki klub rizikovati sa njegovim dovođenjem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније