Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 06. 2017. 11:54 >> 11:27
1

RAČUNA I NA JOKIĆA

Đorđević pozvao Marjanovića

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas širi spisak 25 igrača za Evropsko prvenstvo.

Đorđević opet računa na Bobana Marjanovića, koji je propustio Olimpijske igre prošlog ljeta jer je čekao potpis trogodišnjeg ugovora sa Detroitom, ali i Nikolu Jokića koji je pod znakom pitanja pošto Denver želi da se fizički pripremi za narednu sezonu u NBA,

Jokić još nije potvrdio da će nastupati na Eurobasketu.

Đorđević nije želio da komentariše da li će mladi NBA centar biti na konačnom spisku za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali je rekao da svako od igrača ima priliku da se nametne.

"Da li sam ja Nikola Jokić pa da znam?", rekao je Đorđević novinarima na konferenciji u Beogradu.

"Razgovarao sam sa svim igračima. Svaki igrač u vremenu kada smo razgovarali ne može da zna šta će da mu se desi do kraja sezone. Sada su svi u dobrom fizičkom stanju, osim (Nemanje) Bjelice i ne vidim razlog da se ne odazovu pozivu. Na svakoga od njih računam i svako može da se nametne. Postoji jak kostur ekipe, ali svako može da iznenadi", rekao je selektor Srbije.

"Kao što svi znate, Bjelica je povrijeđen, juče je počeo da hoda. Čuli smo se i u narednim danima ćemo znati šta i kako", dodao je Đorđević.

On je rekao da će u narednih sedam do 10 dana, kada obavi razgovore sa svim igračima, skratiti spisak na 18 igrača koje će voditi na pripreme na Kopaonik.

Upitan o ambicijama pred Evropsko prvnestvo, Đordjević je kazao da selekcija Srbije "ne smoje da bježi od borbe za medalju".

"Mi kao Srbija, koja ima kvalitet i rezultate, ne smemo da bježimo od borbe za medalju. Ne smijemo da imamo manje ciljeve", rekao je on.

Đorđević je dodao da ga raduje sazrijevanje reprezentativaca, koji su ove sezone imali zapažene uloge u svojim timovima. On je takođe čestitao svima na osvojenim trofejima sa svojim klubovima.

Upitan koja od reprezentacija bi mogla da iznenadi na prvenstvu Evrope, Đojrđević je kazao da će turnir biti izuzetno zanimljiv, s obzirom na to da gotovo sve reprezentacije dolaze u najjačim sastavima.

Đorđevićev širi spisak:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić i Ognjen Jaramaz.

Bekovi: Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov i Dejan Davidovac.

Krila: Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Milan Mačvan, Stefan Birčević i Nemanja Bjelica.

Centri: Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Jokić i Nikola Milutinov.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu, a protivnici će joj biti Velika Britanija, Rusija, Letonija, Turska i Belgija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније