Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

17. 06. 2017. 22:47 >> 22:19

EVROPSKO PRVENSTVO

Novi poraz Srbije, za prolaz protiv Slovenije

Ženska košarkaša reprezentacija Srbije pretrpjela je večeras drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Češkoj, pošto je u drugom kolu Grupe C poražena od Francuske 73:57 (19:15, 15:18, 9:19, 21:14).

Francusku su do drugog trijumfa predvodile Selin Dumers i Enden Mijem sa po 17 poena.

U selekciji Srbije najefikasnija su bile Jovana Milovanović i Sonja Petrović sa po 18 poena.

Srbija je dobro počela utakmicu, povela je sa 14:6, ali je Francuska već u finišu tog perioda uspjela da uhvati priključak, a potom da dođe i do preokreta u drugoj dionici.

Ekipa Stevana Karadžića je na poluvrijeme ipak uspjela da ode s prednošću, pošto je Milovanovićeva u posljednjoj sekundi pogodila za tri poena za vođstvo od 34:33.

Francuska je u drugom poluvremenu nadigrala Srbiju, već u ranoj fazi stigla je do preokreta i postepeno je počela da uvećava prednost. Srbija je u par navrata u posljednjoj dionici uspijevala da dođe na pet poena zaostatka, ali ekipa Stevana Karadžića nije imala snage za proekret.

Srbiji je za plasman u šesnaestinu finala Evropskog prvenstva u Češkoj potrebna pobjeda u ponedjeljak protiv Slovenije od najmanje šest poena.

Ranije danas u prvoj utakmici Grupe C Slovenija je pobijedila Grčku sa 59:56.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније