Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; Objavio: B.V. ]

15. 06. 2017. 11:58 >> 11:41

NA PRIJEM

Kari neće kod Trampa

Jedan od najboljih košarkaša šampiona NBA lige Golden Stejta Stefon Kari rekao je danas da neće ići na prijem u Bijelu kuću ako ga predsjednik SAD Donald Tramp pozove.

 

"To pitanje se postavljalo pre nekoliko mjeseci, bilo je hipotetički, a odgovorio sam da neću ići. Sada mislim isto", rekao je Kari.

Golden Stejt je u ponedjeljak osvojio titulu u NBA ligi pošto je sa 4:1 u finalu pobijedio branioca titule Klivlend.

"Razgovaraćemo, cio tim. Ne želimo da okaljamo ono što smo postigli ove sezone. Ponašaćemo se odgovorno i uradićemo ono što je potrebno, individualno ili u grupi", dodao je Kari.

Poslije osvajanja titule u ponedjeljak, pojedini američki mediji prenijeli su da su košarkaši Golden Stejta odlučili da ne odu na prijem u Bijelu kuću, pošto su igrači "neprijateljski raspoloženi prema predsjedniku Donaldu Trampu".

Klub je ubrzo izdao saopštenje u kome je naveo da nije dobio poziv iz Bijele kuće i da bi u slučaju poziva o tome odlučio na vrijeme.

Tradicija je da predsjednik SAD organizuje prijem u Bijeloj kući za osvajače NBA lige i koledž šampiona (NCAA) nekoliko nedjelja ili mjeseci po osvajanju trofeja.

Trener Golden Stejta Stiv Ker rekao je da će igrači razgovarati i donijeti odluku.

"Postoji poštovanje institucija, naše vlade i to moramo da uzmemo u obzir, bez obzira šta mislimo o osobi u Bijeloj kući. Ono što je važno, jeste to da samo igrači odlučuju da li će ići", rekao je Ker za I-Es-Pi-En (ESPN).

Kari i Ker su bili među brojnim javnim ličnostima koje su kritikovale Donalda Trampa otkako je izabran za predsjednika SAD. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније