Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

11. 06. 2017. 13:32   >>  13:04

STRUČNJACI SAGLASNI

Besmisleno braniti igranje za reprezentaciju

Nesporazum na relaciji između Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Evrolige nije u interesu košarke i treba ga riješiti u što kraćem roku, prije svega zbog reprezentacije koje su "lokomotiva svjetske košarke", saglasni su proslavljeni treneri koji učestvuju na seminaru u Podgorici u organizaciji Udruženja košarkaških trenera i Košarkaškog saveza Crne Gore.

Na konferenciji za novinare koja je organizovana u sklopu seminara, predsjednik Udruženja i crnogorski selektor Bogdan Tanjević, kao i predavači odgovarali su na pitanja novinara, nakon najava da igrači koji nastupaju u Evroligi neće imati dozvolu klubova da nastupaju u FIBA ''prozorima'' u kvalifikacijama za Svjetski kup 2019. godine.

"Oduvijek sam protiv nesporazuma na relaciji FIBA i Evrolige. I jedni i drugi moraju napraviti korak unazad, u korist košarke. Naročito gospodin Bartomeu, koji se ponaša kao gazda košarke. To što je izjavio o eventualnoj zabrani igranja igračima za reprezentacije je čudno reći. Da jedna organizacija privatnog tipa određuje sudbinu košarke nema smisla! Pogledajte sa druge strane Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA), koja uslovljava igrače da nastupaju za nacionalne timove, čak i na prijateljskim mečevima. Vjerujem, ipak, da će se sukob riješiti u interesu košarke" kazao je Tanjević, prenosi sajt KSCG.

Jedan od najboljih evropskih stručnjaka, koji je osvajao titule prvaka Evrope i svijeta Svetislav Pešić kaže da nema smisla zabraniti bilo kome da nastupa za nacionalni tim.

"Ne bih to previše ozbiljno uzimao. Teško je i nema smisla zabraniti bilo kome da igra za reprezentaciju. Već se oglasilo vrlo jako udruženje španskih igrača i najavilo da će biti dostupno nacionalnom timu. Tako da vjerujem da će se ovo riješiti", kazao je Pešić.

Izjavom da bi klubovi učesnici Evrolige mogli da zabrane igračima nastupe u dresu reprezentacije u FIBA kvalifikacionim ''prozorima'' zatečen je i najtrofejniji slovenački stručnjak Zmago Sagadin.

"Iskreno sam zatečen, kao neko ko je od starta bio blizak krugovima Evrolige i ULEB-a. Vjerujem da je Evroliga već malo ublažila stav, pa planira da ,,vruć krompir“ odluke prebaci na klubove i same igrače. Košarka je talac sukoba Evrolige i FIBA i mislim da je ovo neodrživo, ako bi došlo do evropskog suda", kazao je Sagadin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније