Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 05. 2017. 12:50 >> 12:30
1

STARTOVALI POBJEDOM

Košarkaši očekivano savladali Luksemburg

Reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu košarkaškog turnira na Igrama malih zemalja Evrope u San Marinu.

Crnogorski košarkaši savladali su danas Luksemburg 79:57 (22:16, 23:18, 16:14 i 18:9).

Selekcija Crne Gore odlučujuću prednost stekla je u finišu treće i početkom posljednje četvrtine, kada je serijom od 14:0 povela 67:48 u 33. minutu.

Razlika je u finišu meča iznosila i 23 poena (77:54).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Milutin Đukanović sa 17, Aleksa Ilić je dodao 15, dok je Nemanja Radović meč završio sa deset poena.

U selekciji Luksemburga najbolji je bio Tom Šumaher sa 17 koševa.

Đukanović je kazao da su crnogorski košarkaši opravdali očekivanja i zasluženo slavili pobjedu.

"Čestitao bih saigračima na pobjedi i pokazanom kvalitetu, kao i rivalu na fer igri. Umor od puta i sinoćnje ceremonija svečanog otvaranja ostvio je traga. Moramo se odmoriti kako bi sjutra spremno dočekali duel sa Andorom", kazao je Đukanović.

On je, komentarišući narednog rivala, kazao da su sve ekipe na turniru nezgodne.

"Specifične su zbog visine, igraju sa dosta preuzomanja i trčanja, šuteva sa distance", kazao je Đukanović.

Trener reprezentacije Boško Radović kazao je da je ostvarena ubjedljiva pobjeda, iako rezultat tokom meča nije bio ubjedljiv.

"Na kraju ubjedljiva pobjeda, ali tokom utakmice i nije bilo tako. Naša opuštanja omogućila su rivalu da se nekoliko puta vrati u meč. Poslije napornih prirema to nam je bio prva utakmica. Svi igrači su dobili šansu. Očekujem u nastavku bolju igru", kazao je Radović.

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 17 sati i 30 minuta, igrati sa Andorom.

Duel Crne Gore i Luksemburga sa tribina dvorane u San Marinu posmatrao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније