Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 06. 2013. 18:11 >> 18:13

EVROPSKO PRVENSTVO

Švedska nadigrala Crnu Goru

Crna Gora je drugi put poražena na Evropskom prvenstvu - Švedska je bila bolja od našeg tima sa 69:58 , čime su izabranice Miodraga Baletića napravile korak unazad kada je plasman u četvrfinale u pitanju.

Crna Gora je otvorila meč sa četiri uzastopna poena Ive Perovanović, ali su Šveđanke brzo odgovorile preko najbolje igračice Fride Eldebrink, pa se sve do sredine prve četvrtije igralo koš za koš. Onda su “crvene“  za minut napravile seriju 6:0 (trojka Škerović, poeni De Forž i Dubljević) i povele 13:8. Međutim, naša odbrana u prvoj četvrtini nije imala rješenja za Eldebrink (postigla deset poena), koja je svojom prvom trojkom vratila prednost Šveđankama – 16:15.

Ni tajm-aut nije pomogao našoj selekciji, Šveđanke su do kraja vezale još šest poena i zaokružile seriju od 11:0, pa su na kraju prve dionice vodile 22:15.

“Crnu“ seriju našeg tima od pet minuta bez postignutog koša, preminula je Dubljević i smanjila na 24:17. Ipak, švedski tim je nastavio u ritmu iz prve četvrtine i novom mini-serijom 5:0 došoao do plus 8 – 27:19. U tim trenucima Crnu Goru je u igri držala Jelena Dubljević, koja je postigla prvih šest poena u drugoj četvrtini.

Nezaustavljiva Eldebrink je u dva napada postigla pet poena i donijela rekorndih 11 poena svom timu (36:25). Srećom, naše djevojke nijesu klonule već su poenima De Forž i Jovanović nakon kontre i slobodnih bacanja zadržale priključak 36:31. Fantastično poluvrijeme Eldebrink je kompletirala pogotkom nakon solo prodora i postavila konačnih na poluvremenu – 38:31.

Hej je u prvom napadu Švedske u drugom poluvremenu postigla trojku i vratila dvocifrenu prednost svom timu 41:31. Minut nakon toga, Baletić je napravila namjernu ličnu nad Hej, ali na svu sreću, Šveđanke to nijesu iskoristile. Ali, “crvene“ su nastavile sa konfuznom igrom u napadu, pa je sestra Fride Eldebrink, Elina poentirala za dva i dovela Švedsku do najveće prednosti na meču 46:34.

Crnogorske košarkašice su sjajno reagovale u tim momentina i serijom 8:0 (trojke Škerović i Jovanović, poeni De Forž) smanjile na 46:40 i natjerale švedskog selektora da zatraži tajm-aut. Nakon minuta odmora Egnel je pogodila, uprkos dobroj odbrani našeg tima 48:40. Crna Gora je konačno stegla odbranu nakon toga i do kraja treće četvrtine nije primila koš i u posljednju dionicu ušla sa podnošljivim minusom – 48:44.

Očajno su naše igračice otvorile odlučujuću četvrtinu – Elina Eldebrink i Hej košem uz dodatno bacanje odlijepile su Švedsku na 53:44. Uzvratile su Crnogorke preko De Forž i Perovanović, ali to nije poremetilo Šveđanke. Pet uzastopnih poena Ešli Kej vratili su mir kod Skandinavki 58:48. U narednom napadu Dubljević je  zaradila četvrtu ličnu, a Ajli pogodila nakon ofanzivnog skoka za 60:48, što je bila najava drugog poraza našeg tima na prvenstvu. Aleksić je potom izgubila loptu u napadu, a Frida Eldebrink prvim poenima u drugom poluvremenu donijela 64:52 na četiri minuta prije kraja.

Kod rezultata 64:54 Crna Gora je imala kontru, ali je Dubljević naporavila faul u napadu, što je bila njena pet lična i tada je bilo jasno da je poraz neminovan. Šveđanke su do kraja bez problema sačuvale prednost do konačnih 69:58.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније