Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ kscg.me ]

15. 05. 2017. 20:59 >> 20:48

IGRE MALIH ZEMALJA

Radović: Idemo da odbranimo zlatnu medalju

Košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Igre malih zemalja Evrope koje će biti održane od 29. maja do 3. juna u San Marinu.

Kako je saopšteno iz Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG), na spisku selektora Boška Radovića je 15 igrača koji će se u Podgorici pripremati za nastup na takmičenju na kojem crnogorska reprezentacija brani zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine na Islandu.

Radović je prvog dana priprema na raspolaganju imao 12 igrača, jer će se Nikola Ivanović, Nemanja Radović i Milutin Đukanović zbog klupskih obaveza, naknadno priključiti pripremama nacionalnog tima.

Radović je saopštio da imaju dvije sedmice da se pripreme za ono što ih očekuje u San Marinu.

On je ocijenio da je sastav ekipe, u odnosu na posljednje Igre malih zemalja koje su održane na Islandu prije dvije godine, neiskusniji.

"Ali sigurno je da ćemo nastojati da ponovimo rezultat i ponovo osvojimo zlatnu medalju", poručio je Radović.

Prema njegovim riječima, možda na prvi pogled izgleda da protivnici nijesu dovoljno kvalitetni, ali prije dvije godine na Islandu su mogli da se uvjere da svi timovi dolaze sa željom da se predstave u najboljem svjetlu, jer je to njihov izlazak u svijet.

"Momci koji su na pripremama su potencijalni A reprezentativci, računamo na sve njih i dužni smo da predstavimo našu državu u najboljem svjetlu. Neki od ovih igrača će već ovog ljeta biti na širem spisku A tima, a na neke računamo za budućnost", kazao je Radović.

Na spisku selektora Radovića su Nikola Ivanović (Orlandina, Italija), Mašan Vrbica (Gorica, Hrvatska), Miloš Krivokapić (Grac, Austrija), Nemanja Vranješ (Budućnost Voli), Milutin Đukanović (KTE Duna, Mađarska), Marko Mugoša (Mornar), Emir Hadžibegović (Mornar), Milić Starovlah (Lovćen), Aleksa Ilić (Budućnost Voli), Vukota Pavić (Mornar), Vasilije Knežević (Lovćen), Nemanja Radović (Mursija, Španija), Vasilije Baćović (Budućnost Voli), Zoran Nikolić (Budućnost Voli) i Milovan Drašković (Arkadija, Austrija).

U stručnom štabu su trener Dušan Dubljević i fizioterapeut Periša Čagorović.

Na Igrama malih zemalja Evrope pored domaćina San Marina, rivali crnogorskoj reprezentaciji biće Andora, Kipar, Island i Luksemburg.

Bek Budućnost Volija, Nemanja Vranješ, naveo je da su se okupili u izmijenjenom sastavu, u odnosu na onaj koji je nastupio na Islandu.

"Ali sigurno je da ponovo idemo na Igre malih zemalja sa željom da ostvarimo najviši plasman", dodao je Vranješ.

Kako je kazao, svi momci su potencijalni A reprezentativci, i u San Marinu će imati želju da se dokažu selektoru da može da se računa na njih za širi spisak za Eurobasket.

"Znamo da na Igrama malih zemalja Evrope nastupaju ekipe koje po kvalitetu nijesu među najboljim, ali moramo da pružimo maksimum i da prezentujemo Crnu Goru na najbolji mogući način", rekao je Vranješ.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније