Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 06. 2013. 17:17 >> 17:21

OD DANAS

Slavnić u Kući slavnih

Nekadašnji plej reprezentacije Jugoslavije sedamdesetih godina prošlog vijeka Zoran Moka Slavnić danas će u Mijesu zvanično postati član košarkaške Kuće slavnih.

Slavnić je predstavljen kao jedan od najzaslužnijih igrača za sjajna izdanja jugoslovenske reprezentacije 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka.

Deset godina je igrao za Crvenu Zvezdu, sa kojom je osvojio dvije titule šampiona (1969. i 1972.), tri Kupa (1971-1973) i Saporta Kup (1974.).

Nakon toga igrao je i za Badalonu sa kojom je 1978. bio prvak Španije.

Fantastične rezultate ostvario je sa reprezentacijom u periodu od 1973. do 1980. godine osvojivši tri titule prvaka Evrope, Svjetsko prvenstvo i zlato i srebro na Olimpijskim igrama.

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a 1991. godine FIBA ga je izabrala među najboljih 50 igrača u istoriji košarke.

Legendarni plejmejker, biće 11. čovjek košarke koji sa naših prostora ulazi u Kuću slavnih.

U utorak je zvanično otvorena Kuća slavnih u Mijesu kraj Ženeve koja je preseljena iz španskog Alkobendasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније