Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 06. 2013. 08:58 >> 09:17

GLEDAĆEMO SEDMI MEČ

VIDEO: Majami zakazao majstoricu

Fantastična finalna serija NBA lige se nastavlja. Majami je pred svojim navijačima nakon produžetaka izborio sedmi meč, San Antonio prokockao veliku šansu.

Ekipa Grega Popoviča ispustila je sjajnu priliku da stigne do pete titule u klupskoj istoriji, Majami će imati priliku da se bori za prsten u četvrtak.

Sparsi su kontrolisali meč, Dankan je odigrao svoju najbolju partiju u finalima u posljednjih deset godina, izgledalo je da je sve gotovo, na kraju treće četvrtine imali +15, u posljednju ušli su sa 10 poena prednosti, ali je Majami u dramatičnom finišu uspio da izjednači i izbori produžetke.

U posljednjem dijelu igre probudio se Lebron Džejms. MVP regularnog dijela šampionata nije odustajao, uslijedila je serija Majamija, koji je smanjio na pet razlike. Gosti iz Teksasa nijesu uspjeli da sačuvaju prednost, Đinobili i Leonard bili su neprecizni sa linije slobodnih bacanja, što je omogućilo Majamiju da produži utakmicu. Izjednačenje domaćima donio je Rej Alen, trojkom u posljednjem minutu. Imali su Spursi vremena za odlučujući koš, ali je Parker probao iz gotovo nemoguće pozicije i promašio.



U produžetku su se obje ekipe mučile sa realizacijom. Đinobili se od junaka iz prošle, pretvorio u tragičara ove utakmice. Svojim nerezonskim napadima i pokušajima omogućavao je Majamiju nove ofanzive. S druge strane Rej Alen je potvrdio da se pretvara u junaka pobjede, u čemu mu se pridružio i Boš sa dvije blokade. Posljednju šansu da produži neizvjesnost u produžetku imao je Deni Grin, ali je Boš blokirao njegov šut u posljednjoj sekundu. Grin koji je fantastično šutirao trojke u ovoj seriji je noćas zakazao, ubacio je samo jednu od pet.

Majami je rotirao osam igrača, Lebron je meč završio sa tripl dablom - 32 poena, 11 asistencija, 10 skokova, Čalmers je imao 20 poena, Vejd 14, Boš 10, uz 11 skokova, a Alen devet poena.

Kod gostiju Dankan je bio ubjedljivo najbolji na parketu sa 30 poena i 17 skokova, Leonard je upisao 22 poena, a Parker sa 19. Deni Grin je podbacio, pogodio je samo jednu trojku iz pet pokušaja.

Prema formuli finala 2-3-2, domaćin u meču odluke biće Majami. Majstorica se igra u četvrtak, istorija je na strani branioca titule - sedmi meč finalne serije gost je posljednji put dobio još '78., kada je Vašington izboriotitulu pobedom u Sijetlu 105:99.

Majami - San Antonio 103:101 pr. (3:3)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније