Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 06. 2013. 15:07 >> 15:08
3

SKANDAL

Eurobasket: Ruskinje idu kući

Najveći skandal ili lakrdija u istoriji Eurobasketa, kako ko doživljava. Zvanični šampion Evrope i opet veliki favorit Rusija ide odmah kući!

Senzacija ogromnih razmjera, ali i polemike sa FIBA-om bez kraja. Naime, Rusija je sinoć u 18 sati i 30 minuta igrala meč "spasa" protiv Italije. Nakon dva poraza na startu (težak onaj protiv Švedske), trebala im je pobjeda i to od šest razlike, jer se očekivalo da odlična Španija potom savlada Švedsku, te da presudi trougao Rusija-Švedska-Italija.

Evo rezultata za trougao: Italija-Švedska 64:63 i Rusija-Švedska 57:68. Dakle, Švedska je imala siguran prolaz sa +10, a Rusija bila na -11, Italija na +1 uoči tog duela. Ruskinje su jurile tih šest razlike, povele 20:9, imale minus u trećoj dionici, ali u posljednjem minutu vodile 72:62. Ipak, Italija smanjuje, a u posljednjem napadu Ruskinje brane trojku, primaju dva poena i slave 72:66!



Obje selekcije imaju -5 u trouglu, ali Rusija je dobila njihov međusobni duel, ima ukupno bolju koš razliku, bolji rejting FIBA-e. U svemu su bolje i u 21 sat na sajtu FIBA-e izlaze fotografije njihovog slavlja i najava da će sada uništiti sve! Sat kasnije, dok se još igrao meč Španija-Švedska, FIBA razjašnjava: treći kriterijum u trouglu je broj datih poena u istom! Sada pogledajte opet navedene rezultate i vidjećete: Italija 130:135, Rusija 129:134, jedan poen više Italija, a u košarci prvi put ovakav kriterijum!

Šok, žalbe, ali Rusija mora kući, takmičenje sjutra ide dalje. Da li je neko htio da ih ovako izbaci, kako je moguće igrati a ne znati tačno pravila i šta ti treba, to su pitanja za sve konfuzniju evropsku kuću košarke.

Tek, ispalo je odlično za naše sjajne košarkašice: neće igrati sa gladnom Rusijom koja bi jurila s nula bodova, već sa Švedskom, Španijom i Italijom, i to srećne italijanke prenose dva boda kao mi, a Švedska nula, i ako ih naše dobiju u četvrtak biće već 99 odsto u četvrtfinalu! Onda s Italijom da se izbjegne moćna Francuska. Šansa je sada velika...

 

Nebojša Šofranac, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније