Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 04. 2017. 09:15 >> 08:54

HJUSTON POVEO 3:1

Boston i Juta stigli do izjednačenja

Košarkaši Jute izjednačili su protiv Čikaga na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istočne serije NBA lige, pošto su u noći između nedjelje i ponedjeljka pobijedili u gostima sa 104:95, a na Zapadu Jute je takođe izjednačila protiv Los Anđeles Klipersa nakon trijumfa na domaćem terenu od 105:98.

Boston se brzo oporavio od dva poraza startna poraza u Masačusecu i porodične tragedije svog najboljeg igrača Ajzee Tomasa i u oba meča u Čikagu maksimalno iskoristio izostanak Ražona Ronda.

Već u ranoj fazi utakmice stekli su dvocifrenu prednost, koju su "Bulsi" tek sredinom treće dionice nakon serije 12:0 uspjeli da sustignu, ali je Boston brzo odgovorio istom mjerom i na kraju došao do bitnog trijumfa.

Upravo je Tomas sa 33 poena i sedam asistencija predvodio Boston do pobjede, a ispratili su ga Džerald Grin sa 18 poena i Al Horford sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i 12 skokova.

Najefikasniji u ekipi Čikaga bio je Džimi Batler sa 33 poena, dok su Nikola Mirotić i Ajzea Kenan postigli po 13.

Naredni meč igraće se za tri dana u Bostonu.

Juta je uspjela da iskoristi domaći teren i za razliku od prve utakmice dođe do pobede, iako je zbog trovanja Gordon Hejvord proveo samo devet minuta.

Utakmica između četvrtog i petog tima Zapadne konferencije bila je izuzetno izjednačena od samog starta, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a najveća prednost iznosila je osam poena.

Sredinom posljednje dionice LA Klipersi imali su pet poena prednosti, ali je Juta nošena Džoe Džonsonom i Džoe Inglsom serijom 15:4 stigla do preokreta i vođstva od 102:94, koju tim iz Kalifornije nije uspio da sustigne do kraja susreta.

Klupa Juta bila je najzaslužnija za trijumf, a najefikasniji bio je upravo Džonson sa 28 poena, dok je Rodni Hud dodao 18, a Derik Fejvors ubacio je 17.

S druge strane u timu Los Anđeles Klipersa istakao se Kris Pol sa 27 poena, a dva manje postigao je DŽamal Kravford.

Naredni meč igraće se za dva dana u Los Andjelesu.

Ranije sinoć Hjuston je na gostovanju protiv Oklahome sa 106:102 stigao do vođstva od 3:1. Tandersi su vodili tokom cijele utakmice, ali su Roketsi uspjeli da u finišu meča preokrenu rezultat.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nene sa 28 poena i deset skokova, a pratili su ga Gordon i Viljams koji su dodali po 18. Džejms Harden je utakmicu završio sa 16 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Rasel Vestbruk, koji je već na poluvremenu upisao tripl-dabl meč je završio sa 35 poena, 14 asistencija i 14 skokova. Pored njega, u Oklahomi su se istakli Adams sa 18 i Oladipo sa 15 poena.

Šampion Klivlend je sa 106:102 u gostima pobijedio Indijanu i tako se plasirao u polufinale Istočne konferencije.

Protivnik u polufinalu Istočne konferencije NBA lige Klivlendu će biti pobjednik duela između Toronta i Milvokija, u kom je 2:2 u pobjedama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније