Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ sportske.net ]

23. 04. 2017. 09:53 >> 09:27

NBA PLEJ-OF

Gasol doveo Memfis do izjednačenja

Košarkaši Memfisa savladali su i u drugom meču na svom terenu San Antonio i izjednačili u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa NBA lige na 2:2. Golden Stejt je slavio i u gostima u Oregonu, pa izabranici Stiva Kera sada vode u seriji 3:0.

 

"Grizliji" su posle produžetka oborili Sparse, iako je Majk Konli ubacio 35 poena, a Leonard na drugoj strani 43, junak je mlađi Gasol.

Španac je pogodio u posljednjoj sekundi za pobjedu. Iako je bio odlično čuvan, iako su Sparsi odigrali odbranu, on je iz veoma teške pozicije riješio meč.

"Grizliji" su iskomplikovali utakmicu iako su bili na +10 u posljednjoj četvrtini, napravili su 23 greške, najviše u svojoj istoriji, kada je plej of u pitanju i izvukli na kraju živu glavu.

Konli je imao i osam asistencija i devet skokova, Leonard na drugoj strani ubacio posljednjih 16 poena za San Antonio u regularnom dijelu, ali i promašio posljednji šut za pobjedu.

Nakon toga u produžetku, Gasol je izrastao u junaka.

Trener Sparsa, Greg Popovič kazao je da je ovo bila vjerovatno najbolja utakmica u plej ofu do sada, rezultat je 2:2, serija se vraća u utorak u Teksas.

Golden Stejt je blizu završetka posla. dobili su meč u Oregonu, vode sa 3:0. Durant je propustio još jedan meč, ali su Kari i Tompson izrešetali Blejzerse. "Spleš braća" su ubacila 58 poena, klupa Voriorsa je ponovo odigrala odlično, Igudala je dodao 16 poena, a Mekgi koji igra odlično u ovoj seriji 14.

Lilard i MekKolum su dali 32, odnosni 31 poen, Portland je imao +17 u prvom poluvremenu, ali se prednost topila, u nastavku, uslijedila je serija 21:3 gostiju. U finišu Kari je trojkom potopio sve nade entuzijastične publike u Oregonu. Gosti su bili bez Stiva Kera na klupi, koji ima problema sa leđima. Njegov pomoćnik Majk Braun je vodio tim sa klupe.

Prošle godine u polufinalu Golden Stejt je dobio seriju u pet mečeva, a vidjećemo mogu li sada da počiste Portland.

Atlanta je smanjila protiv Vašingtona, stigla do prve pobjede u seriji, nakon dva poraza u gostima.

Pol Milsap je vodio Houkse sa 29 poena, imao je 14 skokova, Denis Šreder dodao 27 poena i 9 asistencija, nosili su tim, Dvajt Hauard ponovo slab, "Supermen" nije faktor u ovoj seriji.

Nastavljena je i tenzija iz prva dva meča koja su bila na ivici incidenta, ovoga puta Milsap i Moris u bliskom kontaktu, košarkaš Vizardsa je rivala nazvao "plačljivcem". Vašington je imao samo Džona Vola sa 29 poena, ostali su odigrali užasno. Bredli Bil očajan, u prva dva meča je u prosjeku postizao 26.5 poena, dok je sinoć dao samo 12. Promašio je svih šest trojki, pa gosti nijesu imali šansu za brejk koji bi ih doveo na prag polufinala.

Toronto je nakon poraza na svom terenu vratio brejk Milvokiju izjednačivši u seriji na 2:2.

Najbolji kod Reptorsa je bio Demar Derozan s 33 poena, dok je Lauri 14 od svojih 18 poena ubacio u drugom poluvremenu.

Kod domaćih je najefikasniji bio Toni Snel s 19 koševa, dok su podbacili Atentokumbo i Midlton.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније