Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Anadolija; B.V. ]

21. 04. 2017. 12:41   >>  12:15

TANJEVIĆ PORUČIO

Igrači da sanjaju trofej na EP

U Podgoricu je danas stigao trofej Eurobasketa, u okviru promocije Evropskog prvenstva u košarci, koje će u septembru ove godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj. Jedan od učesnika biće i selekcija Crne Gore, čiji igrači i stručni štab su obećali borbu za što bolji plasman.

Trofej se u sklopu turneje u organizaciji evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) prezentuje u svim državama koje će u septembru učestovovati na smotri najboljih evropskih selekcija, a Crna Gora je treća na spisku zemalja u kojoj su navijači i cjelokupna košarkaška javnost imali priliku da vide trofej.

Na mostu Milenijum u Podgorici danas su se okupili neki od crnogorskih reprezentativaca, selektor BogdanTanjević, kao i igrači iz najmlađih selekcija.

Tanjević je kazao da mnogi igrači sanjaju da dođu u državni i tim i da se bore za takav trofej.

„Zahvaljujući godinama koliko se bavim ovim poslom, prvo kao igrač, a onda i kao trener, imao sam priliku da sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije, a onda i sa reprezentacijom Italije 1999. godine osvojim ovakav trofej. Danas smo svi ovaj trofej dočekali sa velikom radošću, tako ćemo ga i ispratiti dalje u Ukrajinu. Ukupno 24 zemlje Evrope kreće u borbu za ovaj trofej i mislim da će se sve voditi u jednoj fer borbi, a nadamo se da će naš tim stići što dalje na takmičenju i da će gajiti taj san da može da osvoji ovaj trofej“, rekao je Tanjević.

Reprezentativac Suad Šehović, kazao je da je jako srećan što je ovaj trofej danas u Podgorici i Crnoj Gori.

„Mi kao košarkaši jedva čekamo da počnu pripreme, da se što bolje pripremimo za predstojeće EP. Ostali smo dužni, kako navijačima tako i košarkaškoj javnosti, jer smo propustili prošlo EP, a želje i motiva neće faliti“, kazao je Šehović.

Reprezentacija Crne Gore igraće u grupi „C“ na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. Ostali rivali izabranicima Bogdana Tanjevića biće aktuelni šampion Španija, Mađarska, Češka, Rumunija i Hrvatska. Četiri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u osminu finala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније