Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; rtcg.me ]

13. 04. 2017. 10:05   >>  09:45

NBA LIGA

Rasel MVP, Boston prvi na Istoku

Košarkaši Bostona osvojili su prvo mjesto u Istočnoj konferenciji pred plej-of NBA lige, pošto su noćas na svom terenu u posljednjoj utakmici regularnog dijela pobijedili Milvoki sa 112:94.

Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Džerald Grin sa 18 poena, od kojih je deset postigao u seriji 25:2 u posljednjoj četvrtini. Boston je ostvario 54. pobjedu koja mu je donijela prvo mjesto na Istoku i prednost domaćeg terena, nakon što je Klivlend izgubio od Toronta sa 83:98.

Pobjedi Seltiksa doprinijeli su Dže Krauder i Amir Džonson sa po 16 poena.

U ekipi Milvokija, koja je imala i 13 poena prednosti, najefikasniji su bili Spenser Houz i Majkl Bizli sa po 15 poena.

Boston će u prvom kolu plej-ofa igrati protiv Čikaga, koji je pobijedio Bruklin sa 112:73 i obezbijedio posljednje, osmo mjesto u plej-ofu. Džimi Batler predvodio je Bulse do pobjede sa 25 poena, dok je sa druge strane najefikasniji bio Riči Gudvin sa 20 poena.

Šampion NBA lige Klivlend izgubio je od Toronta bez svoje "velike trojke" Lebrona Džejmsa, Kajrija Irvinga i Kevina Lava. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Norman Pauel sa 25 poena, dok je u Klivlendu Iman Šampert bio najefikasniji sa 13.

Klivlend je drugi na Istoku i u prvom kolu plej-ofa igraće protiv Indijane, koja je jutros pobijedila Atlantu sa 105:86 i zauzela sedmo mjesto.

Denver je pobijedio Oklahomu sa 111:105 predvođen srpskim reprezentativcem Nikolom Jokićem, koji je postigao 29 poena, uz 16 skokova i osam asistencija. To je prva pobjeda Denvera protiv Oklahome ove sezone.

Prije utakmice košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk dobio je priznanje za najkorisnije igrača (MVP) sezone od legendarnog Oskara Robertsona, pošto je oborio njegov rekord i u sezoni ima 42 "tripl dabl" učinka. Vestbruk je igrao samo prvu četvrtinu i postigao je pet poena, uz pet skokova i osam asistencija.

Novi MVP lige sezonu je završio prosječno bilježeći tripl-dabl učinak (31,9 poena, 10,7 asistencija, 10,4 skoka).

Najefikasniji u Oklahomi bili su Tadž Gibson i Džeremi Grant sa po 13 poena.

Hjuston je savladao Minesotu sa 123:118 predvođen Džejmsom Hardenom, koji je ostvario 22. "tripl-dabl" učinak u sezoni. On je utakmicu završio sa 27 poena, 10 skokova i 12 asistencija. Hjuston će u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije igrati protiv Oklahome.
U ekipi Minesote najbolji je bio Karl Entoni Tauns sa 28 poena i 21 skokom. On je postao prvi igrač u NBA ligi koj je regularni dio sezone završio sa najmanje 2.000 poena (2.356), 900 asistencija (907) i 600 skokova (659).

Majami je pobijedio Vašington sa 110:102 ali nije uspio da se plasira u plej-of, poslije pobjede Čikaga i Indijane.

Orlando je savladao Detroit sa 113:109 predvodjen Aronom Gordonom, koji je postigao 32 poena uz 12 asistencija.

Naš Nikola Vučević sezonu je završio solidnom partijom – uz 18 poena imao je 11 skokova. Baranin je i ovu godinu u NBA ligi prosječno bilježio dabl-dabl učinak (14,6 poena, 10,4 skoka po utakmici).

Orlando je ponovo ostao bez plej-ofa, završivši sezonu na 13. mjestu Istoka uz 29 pobjeda i 53 poraza.

U ekipi Detroita 20 poena postigao je Kentavijus Koldevel Poup, dok je srpski košarkaš Boban Marjanović postigao 14 poena uz 11 skokova.

Golden Stejt je pobijedio Los Andjeles Lejkerse sa 109:94. Voriorsi su prvi na Zapadu i u prvom kolu će igrati protiv osmoplasiranog Portlanda, koji je izgubio od Nju Orleansa sa 100:103.

Juta je pobijedila San Antonio sa 101:97 i igraće protiv Los Andjeles Klipersa u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije. Klipersi su pobijedili Sakramento sa 115:95 i osvojili četvrto mjesto na Zapadu i prednost domaćeg terena.

Njujork je pobijedio Filadelfiju sa 114:113, dok je Dalas pobijedio Memfis sa 100:93 i prekinuo niz od pet poraza. Memfis je sedmi nosilac na Zapadu i u prvom kolu plej-ofa igraće protiv San Antonija.

Parovi plej-ofa:

Istočna konferencija:
Boston - Čikago
Vašington - Atlanta
Toronto - Milvoki
Klivlend - Indijana

Zapadna konferencija:

Golden Stejt - Portland
Los Andjeles Klipers - Juta
Hjuston - Oklahoma
San Antonio - Memfis

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније