Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; Objavio: B.V. ]

24. 03. 2017. 09:20 >> 08:59

NBA LIGA

Portland i Dalas ostali u trci za plej-of

Košarkaši Portlanda i Dalasa zabilježili su rano jutros pobjede u nastavku takmičenja NBA lige i tako zadržali korak za Denverom u borbi za plej-of mjesto u Zapadnoj konferenciji.

 

Portland je kod kuće rutinski pobijedio Njujork 110:95 i tako došao do 33. pobjede u sezoni, odnosno sada ima jednu manje od Denvera, koji se nalazi na osmom mjestu Zapada, posljednjem koje vodi u plej-of.

Blejzerse je do pobjede predvodio Dejmijen Lilard sa 30 poena, dok je Si-Džej Mekolum postigoa 20. Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić doprinio je trijumfu sa 16 poena, deset skokova i tri asistencije.

Njujork je igrao bez povrijeđenog Karmela Entonija, a najefikasniji u timu bio je Kristaps Porzingis sa 18 poena.

Dalas je kod kuće uspio da pobijedi LA Klipers sa 97:95 i tako došao do 31. pobjede, odnosno ima jednu više od Nju Orleansa i dvije manje od Portlanda. Maverikse su do trijumfa predvodili Set Kari sa 23 poena i Harison Barns sa 21.

San Antonio je kod kuće pobijedio Memfis sa 97:90 i tako prišao Golden Stejtu na dvije pobjede zaostatka pred njihov okršaj sljedeće nedjelje, koji potencijalno može da odluči o prvom mjestu Zapada i najboljem skoru u ligi.

Lamarkus Oldridž postigao je 23 poena, dok je Kavaj Lenard dodao 19 za 55. pobjedu Spursa u sezoni. Tim iz Teksasa sada ima dvije pobjede manje od Golden Stejta, sa kojim igra sljedeće srijede. Ove dvije ekipe imaju ubjedljivo najbolji učinak u NBA, pošto trećeplasirani tim Zapada, Hjuston ima 49 pobjeda, a četvrta Juta 44. Na Istoku najbolji učinak imaju Klivlend i Boston sa po 46 pobjeda.

Toronto je kod kuće pobijedio Majami sa 101:84, tako da tim sa Floride nije uspio da uveća svoju prednost na osmom mjestu Istoka u odnosu na pratioce. Hit sada ima 35 pobjeda, odnosno jednu više od Čikaga i Detroita, odnosno, tri više od Šarlota.

Bruklin je kod kuće pobijedio Feniks sa 126:98 i tako prvi put u sezoni vezao dvije pobede.

Svi rezultati:

Bruklin - Feniks 126:98

Majami - Toronto 84:101

Dalas - LA Klipers 97:95

San Antonio - Memfis 97:90

Portland - Njujork 110:95

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније