Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; Objavio: B.V. ]

23. 03. 2017. 09:36 >> 09:11

NBA LIGA

Orlando izgubio, Vučević blizu tripl-dabla

Košarkaši Šarlota pobijedili su u gostima Orlando 109:102 u jutros odigranom meču NBA lige.

 

Nikola Vučević ponovo je odigrao odličan meč. On je za 29 minuta postigao 14 poena, 12 skokova a za tripl-dabl su mu falile dvije asistencije. Osim njega u timu Orlanda istakao se i Terens Ros sa 19 poena.

Kod Hornetsa je najbolji bio Kemba Voker sa 22 poena, tri skoka uz sedam asistencija, dok je Marko Belineli ubacio 20 koševa.

Denver je na svom terenu dobio šampiona Klivlend 126:113, uz sjajnu partiju srpskog reprezentativca Nikole Jokića, čime su povećali prednost nad ekipama sa kojima se bore za plej-of.

Denver je igrao odlično u napadu, tako da su sedmorica domaćih košarkaša imala dvocifren učinak u postignutim poenima, dok je Jokić bio blizu novog "tripl-dabl" učinka, pošto je meč završio sa 16 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Geri Haris sa 21 poenom i Vil Barton sa 20.

Nagetsi su zadržali prvu zvijezdu NBA Lebrona Džejmsa na samo 18 poena, a košarkaš Klivlenda bio je jedini igrač u oba tima koji je promašio slobodna bacanja.

Najefikasniji u Klivlendu bio je Kajri Irving sa 33 poena. Džejms je posle utakmice mirno priznao da je Denver bio bolji.

"Odigrali su izuzetnu utakmicu. Mislim da fizički nismo bili na nivou da bismo odgovorili na njihove dobre kretnje i protok lopte. Prilično dobro su nas pobijedili", rekao je Džejms.

Čikago se oporavio od poraza od Toronta i kod kuće je pobijedio Detroit sa 117:95 u borbi za plej-of na Istoku. Bulsi sada imaju 34 pobjede, jednu manje od osmog Majamija, odnosno isti broj kao i Pistonsi.

Za Detroit je zaigrao srpski reprezentativac Boban Marjanović i za osam minuta na terenu iao je učinak od sedam poena i dva skoka. Markus Moris i Tobajas Heris postigli su po 14 poena za Detroit, dok je Andre Dramond utakmicu završio sa osam poena i 17 skokova.

Čikago je do pobjede predvodio španski internacionalac Nikola Mirotić sa 28 poena.

Borba za plej-of na Istoku se "zakuvala" pošto je razlika između pete Atlante i desetog Detroita sada samo četiri pobjede.

Milvoki je u gostima pobijedio Sakramento sa 116:98 i došao do svoje 36. pobjede, jedne manje od Atlante, koja je danas u gostima izgubila od Vašingtona 104:100. Indijana je u gostima izgubila od Bostona 109:100 i sada takođe ima 36 pobjeda. Čikago i Detroit imaju po 34 pobjede, ali su odigrali utakmicu više.

Rezultati svih mečeva:

Orlando - Šarlot 102:109

Boston - Indijana 109:100

Čikago - Detroit 117:95

Oklahoma - Filadelfija 122:97

Vašington - Atlanta 104:100

Denver - Klivlend 126:113

Sakramento - Milvoki 98:116

Juta - Njujork 108:101

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније