Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ Beta ]

18. 03. 2017. 21:02 >> 20:50

ABA LIGA

Cedevita povela u polufinalnoj seriji

Košarkaši Cedevite poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige protiv Partizana, pošto su danas u Zagrebu pobijedili sa 83:76 (25:17, 29:18, 16:24, 13:17).

Cedevitu je do pobjede predvodio Džon Šurna sa 15 poena i šest skokova, dok je Miro Bilan postigao 14, uz devet uhvaćenih lopti.

U ekipi Partizana istakao se Vilijam Hečer sa 18 poena i sedam asistencija, dok je Novica Veličković ubacio 13, uz osam skokova, a Džamont Gordon dodao je 11.

Druga utakmica polufinalne serije, koja se igra na dvije pobede, između Partizana i Cedevite igraće se sljedeće subote od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Partizan je veoma loše počeo utakmicu, nikako nije uspijevao da pronađe napadački ritam, što je Cedevita iskoristila i već poslije četiri minuta imala je prednost od 10:2.

Sredinom prve dionice trener crno-bijelih Aleksandar Džikić dobio je tehničku grešku zbog protesta, što je probudilo njegovu ekipu, koja je uspjela da uhvati priključak i poslije trojke Veličkovića smanji na 11:15. Cedevita je ipak ponovo uspostavila kontrolu i do kraja prve dionice ponovo stekla osam poena prednosti - 25:17

U drugoj četvrtini Cedevita je u potpunosti nadigrala crno-bijele, nosio ih Šurna, ali i Toni Katić i Rajan Bortajt, dok je odbrana bila na visokom nivou, a Partizana i dalje nije htio šut.

Partizan je na poluvremenu imao 19 poena zaostatka.

Na početku drugog poluvremena Cedevita je došla do maksimalnih plus 23 - 58:35, ali je Partizan uzvratio serijom od 14:0 i tako prišao na 58:49, što je bila prvi jednocifreni zaostatak još od početka druge četvrtine.

U finišu treće četvrtine Partizan je imao i šest poena zaostatka, ali je Botrajt trojkom ponovo odveo Zagrepčane do osjetnijeg vođstva.

Partizan je i u četvrtoj dionici u par navrata prilazio Cedeviti na pet, a jednom čak i četiri poena zaostatka, ali ekipa Aleksandra Džikića nije imala snage za preokret.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније